Сьогодні й завтра львівські гандболісти знову прийматимуть запорізьких у чемпіонаті України

11:55 9 вересня 2015 р.

Навчально-спортивна база літніх видів спорту міністерства оборони на вулиці Генерала Грекова, 1 у Львові

Навчально-спортивна база літніх видів спорту міністерства оборони на вулиці Генерала Грекова, 1 у Львові
Фото: nsblvs.org

Львівський гандбольний клуб з оновленою назвою «КДЮСШ імені Юрія Кутенка – ЛДУФК – Політехнік» повертається після тривалої перерви в елітний дивізіон національного чемпіонату.

Упродовж 9-10 вересня в ігровому залі навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони на вулиці Генерала Грекова, 1 у Львові відбудуться ігри чемпіонату України з гандболу серед чоловічих команд Суперліги сезону 2015-2016 років. Львівський гандбольний клуб з оновленою назвою «КДЮСШ імені Юрія Кутенка – ЛДУФК – Політехнік» повертається після тривалої перерви в елітний дивізіон національного чемпіонату й почне свої виступи цього року із запорізьким клубом «ЗТР - Буревісник».

Разом із львівською командою у змаганнях Суперліги виступатимуть запорізькі «Мотор», ЗНТУ -ЗАБ, «ЗТР-Буревісник» і ЗТР, а також ЦСКА (Київ), «Динамо» (Полтава) та ГК «Суми». Чемпіонат України пройде у чотири кола і завершиться наприкінці травня 2016 року.

9 вересня матч розпочнеться о 16:00, а 10 вересня – об 11:00. Вхід – вільний.

Про це повідомили сьогодні, 9 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість у Львівському державному університету фізичної культури розповіли:

«Завтра та в четвер, 9 і 10 вересня, у житті львівського гандболу знаменна подія – після тривалої перерви чоловіча команда «КДЮСШ-ЛДУФК», на 90 відсотків сформована зі студентів Львівського державного університету фізичної культури, проведе свої перші матчі в рамках чемпіонату України серед клубів Суперліги. Сезон-2015/2016 львів’яни розпочнуть двома домашніми поєдинками проти іншого новачка елітного дивізіону національного чемпіонату, команди ZTR-«Буревісник» зі Запоріжжя, кістяк якої також складають студенти.

Обидва матчі пройдуть на паркеті Універсального ігрового залу СКА на вулиці Генерала Грекова, 10 у Львові. Початок зустрічей у середу – в 16:00, у четвер – об 11:00. Тож запрошуємо шанувальників спорту та гостей міста Лева відвідати матчі та насолодитися грою для справжніх чоловіків.

Загалом у Суперлізі сезону-2015/2016 за чемпіонський титул та нагороди боротимуться вісім команд – запорізькі «Мотор», ЗНТУ-ЗАБ, ЗТР-«Буревісник» і ЗТР, а також ЦСКА (Київ), «Динамо» (Полтава), ГК «Суми» та «КДЮСШ-ЛДУФК» (Львів).

«КДЮСШ-ЛДУФК» – єдина команда у чемпіонаті України, що відстоює спортивну честь не лише Львівщини, а й усього Західного регіону. Історія та традиції команди налічують більше, ніж півстоліття. 53 роки тому, в 1962-му, у Львові було створено чоловічу гандбольну команду СКА, яка грала у чемпіонаті колишнього СРСР 18 сезонів, посівши у 1967 році почесне 5-е місце.

Гандболісти Львова брали участь у Кубку СРСР, де двічі виборювали «бронзу» (1978, 1979 роки). У 1988 та 1991 роках команда СКА здобула золоті нагороди чемпіонату УРСР, а в 1992 році стала срібним призером першого чемпіонату Незалежної України.

У сезонах 2005/2006 та 2006/2007 років львівська команда була призером Першої ліги чемпіонату України. А у 2008–2012 роках – входила до п’ятірки кращих команд Вищої ліги.

Нарешті, минулого сезону-2014/2015 львівська команда «КДЮСШ-ЛДУФК» (головний тренер – старший викладач кафедри спортивних і рекреаційних ігор Валерій Мельник; тренери – заслужений майстер спорту Віктор Кужава та Юхим Окуп) здобула право змагатися у Суперлізі, вигравши першість України серед клубів Вищої ліги. Зазначимо, що сьогодні у складі «КДЮСШ-ЛДУФК» 18 з 20-ти гравців є студентами Львівського державного університету фізичної культури і лише двоє – Федик Юрій і Раш Богдан – навчаються у Національному університеті «Львівська політехніка» та Львівському автодорожньому коледжі відповідно».

Про це повідомили на сайті Львівського державного університету фізичної культури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів