«Шахтар» прийматиме «Карпати» у Харкові

12:15 19 листопада 2016 р.

У суботу, 19 листопада, о 17:00 у Харкові розпочнеться матч 15-го туру чемпіонату України, в якому лідер прийматиме аутсайдера.

Про це повідомили в прес-службі (інформаційному центрі) львівського футбольного клубу «Карпати». У ній також наголосили, що «Шахтар» за підсумками 14-ти турів лідирує у Лізі Парі-Матч – «гірники» на вісім очок випереджають найближчих переслідувачів, якими є київське «Динамо» та луганська «Зоря». 

На даний момент команда Паулу Фонсеки є беззаперечним лідером чемпіонату. «Шахтар» лише двічі у цьому сезоні втрачав очки – у Харкові з «Динамо» і у виїзному поєдинку з «Олімпіком». «Оранжево-чорні» лідирують не лише за заліковими балами, а й за іншими показниками – 31 забитий гол є поки кращим результатом серед усіх команд Ліги Парі-Матч. Зрештою, як і позначка у 7 пропущених голів – менше за «Шахтар» у цьому сезоні не пропускав ніхто. 

Примітно, що два з семи пропущених голів віце-чемпіона України – справа рук «Карпат». Сталося це у поєдинку першого кола на «Арені Львів». Ні до того, ні після, у внутрішній першості Андрія П’ятова ніхто стільки разів не засмучував. Загалом той серпневий двобій став окрасою всього чемпіонату. Львів’яни, тоді ще під керівництвом Сергія Зайцева, видали неперевершений перший тайм і цілком заслужено пішли на перерву у статусі команди, що перемагає. Однак навіть перевага у два голи не гарантувала господарям позитивного підсумку. «Шахтар» зібрав усі свої сили і зумів у другій половині матчу тричі вразити ворота Романа Підківки. 

До суботньої зустрічі команди підходять майже в оптимальних складах. Якщо у донеччан всі виконавці готові до гри, то у львів’ян все ж є одна втрата – Андрій Нестеров у протистоянні з «Ворсклою» отримав четверту жовту картку і вимушений пропустити харківський двобій. Центральний захисник розпочав зі старту всі 16 поєдинків сезону (14 Ліги Парі-Матч і два кубкових) і лише одного разу не дограв до кінця – через травму проти «Олімпіка». Очевидно, що пару Івану Лобаю у центрі оборони в матчі з «Шахтарем» складе вихованець карпатівської Академії Володимир Сениця, який на даний момент у елітному дивізіоні ще не виступав. 

У попередньому турі «леви» вдома здобули перемогу над полтавською «Ворсклою» і у гарному настрої пішли на двотижневу перерву, що була передбачена календарем. Команда Олега Дулуба плідно попрацювала і минулого тижня вирушила до Кракова, де взяла участь у спарингу з місцевою «Віслою». Львів’яни грали з великим бажанням і забили чотири сухих голи у ворота поляків, тому підготовка до харківської зустрічі супроводжувалася гарними емоціями в таборі команди. 

Для «Шахтаря» майбутня дуель буде важливою не лише з турнірної точки зору, а й зі статистичної. У попередньому турі «гірники» на виїзді здолали «Олександрію» (2:1) і повторили рекорд чемпіонатів України – «оранжево-чорні» відзначилися у 34-х матчах підряд. Відтак, у суботу, команда Фонсеки матиме велике бажання встановити нове досягнення. Не меншим буде прагнення «Карпат» не дати цього зробити супернику. 

Протягом останніх трьох сезонів «зелено-білі» проводили свої виїзні ігри з «Шахтарем» у трьох різних містах – Донецьку, Києві та Одесі. На цей раз донеччани прийматимуть «Карпати» у Харкові. На стадіоні «Металіст» львів’яни востаннє гостювали у липні 2015-го у матчі проти однойменної команди в рамках першого туру минулого чемпіонату. 

Ліга Парі-Матч сезону 2016/2017. Матч 15-го туру «Шахтар» (Донецьк) – «Карпати» (Львів). 19 листопада. Початок – 17:00. Харків, ОСК «Металіст» 

Арбітр – Сергій Бойко (Київщина).  Асистенти арбітра: Євген Халамендик (Київ) та Ігор Бицкало (Одеса).  Четвертий арбітр – Катерина Монзуль (Харків). Спостерігач арбітражу – Юрій Мосейчук (Чернівці). Директор матчу ФФУ – Тарас Клим (Івано-Франківськ). 

Орієнтовні склади команд за версією інформаційного центру ФК «Карпати»:

«Шахтар»: Пятов, Срна, Ракіцький, Ордець, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Бернард, Марлос, Тайсон, Феррейра. 

«Карпати»: Підківка, Сениця, Лобай, Кравець, Мірошніченко, Костевич, Ксьонз, Кльоц, Вербний, Худоб’як, Бланко-Лещук.

Дискваліфікований: Андрій Нестеров.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів