«Рух» переміг у Львові «Інгулець»

10:30 21 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: fcrukh.com

Матч 14-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів першої ліги, в якому «Рух» приймав у Львові «Інгулець», завершилася перемогою господарів поля з рахунком 1:0 завдяки голу Юрія Климчука на доданій арбітром хвилині.

«Рух» – «Інгулець» – 1:0

20 жовтня, Львів, стадіон «СКІФ». 3100 глядачів.

Головний арбітр: Костянтин Труханов (Харків).

«Рух» (Львів): Мисак, Ернест (Кондраков, 71), Марушка, Бойчук (Синиця, 78), Климчук, Дуць, Копина, Никитюк, Калюжний, Нємчанінов, Заставний.

Запасні: Ільющенков, Мартинюк, Сідней, Банасевич, Русин, Брікнер, Шевчук.

Головний тренер: Леонід Кучук.

«Інгулець» (Петрове): Шуст, Запорожець (Лупашко, 89), Клименко, Мішуренко (Коробка, 90), Елла (Козак, 78), Фатєєв, Кучеренко, Павлов, Балан, Січінава, Ковальов.

Запасні: Льопка, Сула, Коваленко, Акименко, Марчук, Щедрий.

Головний тренер: Сергій Лавриненко

Попередження: Запорожець, 85.

Гол: Климчук, 90+1.

У неділю на «Скіф» на побачення з «Рухом» завітала амбітна команда з Петрового. «Інгулець» Сергія Лавриненка видав 5-тиматеву переможну серію у першій лізі і прагнув продовжити її у Львові, відтак на «жовто-чорних» чекав непростий поєдинок з безпосереднім суперником за вихід в прем’єр-лігу.

Забити петровцям в останніх матчах – завдання не з простих. Вихованець львівського футболу Богдан Шуст тримав свої ворота на замку ось уже впродовж трьохсот хвилин! Щоправда, його суха серія на стадіоні «СКІФ» перервалась.

Позитиву перед грою вболівальникам «Руху» додавало повернення Ернеста. Ганський нападник «жовто-чорних» після вилучення у кубковому поєдинку проти «Маріуполя» відбув два матчі дискваліфікації і з великим бажанням рвався у бій.

Приємно, що на відповідальну гру з таких серйозним суперником підтримати «жовто-чорних» на стадіоні «СКІФ» укотре зібралось майже три тисячі вболівальників! Їхня підтримка відчувалась впродовж усього матчу і додавала ще більше натхнення футболістам.

Щоправда, віддячити за таку гарячу підтримку видовищним футболом з гострими моментами підопічні Леоніда Кучука не змогли – дуже надійно в захисті грали гості. «Інгулець» у грі з «Рухом» вирішив не форсувати подій на полі, зайнявши вичікувальну позицію, і грав здебільшого на контратаках. «Рухівці» впродовж всього першого тайму володіли ініціативою і високо пресингували суперника.

Моментів при такій грі виникало небагато. Перспективну атаку лівим флангом розвивав Калюжний, Іван підключив до неї Климчука, але Юрію завадив пробити по воротах Шуста густий частокіл ніг оборонців «Інгульця».

До слова, захист «Руху» теж грав біля своїх воріт дуже обачно, відтак гостям не лишалось нічого іншого, як шукати свого щастя з дальніми ударами. Після двох таких спроб – від Кучеренка та Балана – у гру був змушений вступати Мисак. Кіпер «Руху» був на висоті і в компенсований до першого тайму час – Мішуренко віддав п’ятою на кращого бомбардира петровців Січінаву, Ніка пробивав у лівий кут, але Роман здійснив черговий видовищний сейв!

Шахова партія Кучука та Лавриненка продовжилась і по перерві. «Рухівці» продовжували нагнітати ситуацію біля воріт «Інгульця». На 60-ій хвилині загрожував воротам Шуста Калюжний, але захисники гостей встигли накрити небезпечний удар Івана, і м’яч від ноги оборонця зрикошетив у руки кіперу.

Уже через мить Никитюк віддавав довгу націлену передачу на забігання Климчуку, але першим на м’ячі опинився Шуст. Проте найреальнішу нагоду забити у другому таймі мали саме гості: Січінава віддав пас через себе на Мішуренка, який причатував помилку Дуця і вийшов віч-на-віч з Мисаком. На щастя, удар у Олександра відверто не вдався.

І ось, коли, здавалося б, матч так і закінчиться з нулями на табло, весь стадіон примусив зірватись на ноги Юрій Климчук. Півзахисник «Руху» запаморочив суперників своїм дриблінгом, на швидкості пронісся до воріт, змістився в центр і завдав точного удару по воротах – Шуст не врятував!

У підсумку, 1:0 – «Рух» перемагає «Інгулець», тим самим перериваючи одразу дві серії петровців: переможну п’ятиматчеву серію та суху без пропущених м’ячів, яка тривала 390 хвилин! Але найважливіше, що «жовто-чорні» взяли три очки у свого безпосереднього конкурента за вихід в УПЛ, відтак можна зрозуміти шалену радість футболістів «Руху» у роздягальні. Емоції там били через край!

Перше коло у першій лізі підопічні Леоніда Кучука будуть завершувати на виїзді у Краматорську проти тамтешнього «Авангарда». Базова дата зустрічі – 26 жовтня.

Усе це розповіли на сайті львівського футбольного клубу «Рух».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів