Помер єдиний чотириразовий переможець чемпіонатів світу з футболу

13:49 6 січня 2024 р.

Фото до новини

Бразилець Маріо Загалло був першим, хто став чемпіоном світу як гравець і як тренер.

Помер колишній футболіст і тренер збірної Бразилії Маріо Загалло, повідомляє сайт Бразильської конфедерації футболу, пише DailyLviv.com. Конфедерація футболу оголосила семиденну жалобу за Маріо Загалло. Йому було 92 роки. Він закінчив професійно займатися футболом у 2011 році. 

Загалло грав на позиції флангового нападника за «Америку», «Ботафоґу», «Фламенгу» і національну збірну Бразилії. Він двічі став чемпіоном світу як гравець.

Тренував збірні Бразилії, Кувейту, ОАЕ та Саудівської Аравії, а також низку бразильських клубів. У 1970 році на чемпіонаті світу у Мексиці 38-річний Маріо Загалло виграв світовий турнір як тренер збірної Бразилії, а у 1994 році він повторив цей успіх як координатор збірної та асистент головного тренера.

У 1998 році збірна Бразилії під його керівництвом стала другою на чемпіонаті світу. Також Загалло виграв з бразилійською командою Кубок конфедерацій та Кубок Америки. Під його керівництвом клуб «Ботафоґу» у 1968 році виграв чемпіонат Бразилії.

Загалло був єдиним, хто 4 рази вигравав чемпіонат світу. Він також перший, хто став чемпіоном світу як гравець та як тренер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів