Площу Ринок у Львові прикрасили шахівницею (відео, оновлено)

11:00 5 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Біля входу в Ратушу стартувала вулична гра.

«4 березня, о 14:30 біля входу у Ратушу відбулося урочисте встановлення великої шахової дошки із шахами», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Близько 10 дітей, учасників шахових гуртків Львова, розпочали першу гру великими шахами, тим самим показуючи майстер-клас усім охочим грати на великій дошці. Начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер зазначив:

«У рамках проведення матчу за звання чемпіонки світу у Львові між Марічкою Музичук та Хоу Іфань кожного дня пропонуємо мешканцям та гостям міста промоційні заходи, щоби шахи ставали популярними у нашому місті і кожен ними міг займатися. Сьогодні стартує ініціатива шахів на площі Ринок, де протягом трьох днів мешканці та гості міста зможуть приходити і грати великі вуличні шахи на центральній площі нашого міста. Щоденно шахова дошка стоятиме на площі з 10:00 до 18:00. 

Сьогодні гру розпочали школярі, які відвідують гуртки шахів у місті Львові, які розпочали своє навчання з вересня. Сьогодні у них, власне, заняття, яке мало бути у школі, вони проводять його тут, на  площі Ринок, на цій великій вуличній шаховій дошці».

Шахові фігури заввишки 0,5 метра, а шахова дошка прощею приблизно чотири на чотири метри. керівник відділу промоції ЛМР Марта Іванишин розповіла:

«Львів – абсолютно забрендоване місто під шаховий чемпіонат у Львові, який відбувається. Львів перетворився на світову столицю шахів, тому, власне, і на трамваях є шахові прапорці, і місто Львів офіційно змінило свій промоційний логотип на шаховий: Львів – відкритий для шахів. 

Також зараз встановлений подіум, який впродовж вихідних буде на площі і на якому мешканці та гості міста можуть долучитися до гри у шахи. Також, коли відбувалося офіційне відкриття чемпіонату світу з шахів серед жінок, 1 березня театр «Воскресіння» демонстрував вуличну виставу, окрему вуличну постановку, вогняну.

У місті також тривають шахові кінопокази, які триватимуть до 13 березня у Львівському кіноцентрі. А ще 10 березня відбудеться шаховий турнір серед незрячих у Першій Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярській, 2а о 13:00. Заходи в місті є розділені у такий спосіб, щоби щодня, або кожні декілька днів відбувалися якісь різноманітні атракції, присвячені чемпіонату світу з шахів серед жінок, який проходить у Львові з 1 по 18 березня».

Шахова дошка простоїть до неділі включно. Львів'яни та гості міста зможуть пограти у шахову вуличну гру з 10:00 до 18:00 біля входу в Ратушу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів