У львівській військовій академії змагалися спортсмени

15:12 11 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного провели спортивне свято.

На спортивне свято у львівський вищий військовий навчальний заклад запросили і чимало поважних гостей – видатних спортсменів, серед яких були й всесвітньо відомі постаті, які в різні роки працювали і вчились в академії. Зокрема – випускник 2002 року, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий рекордсмен та чемпіон світу з гирьового спорту Володимир Андрейчук.

Взяли участь у святі й майстер спорту з військового п’ятиборства та триборства, багаторазовий чемпіон України – полковник Олександр Бобрицький, а також майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з луку, чемпіон світу 2014 року, бронзовий призера перших Європейських ігор 2015 року, чемпіон Європи в особистому і командному заліку 2016 року, учасниця Олімпійських ігор Вероніка Марченко.

Відкрив спортивне свято начальник вищого військового навчального закладу – генерал-лейтенант Павло Ткачук, який наголосив на винятковій ролі фізичної підготовки для сучасного офіцера як запоруки стійкості, витривалості, здатності рішуче діяти у бою та з гордістю констатував, що саме такі якості демонструють випускники академії – учасники антитерористичної операції. Перед початком спортивного свята було підбито підсумки за результатами проведення спартакіади Національної академії сухопутних військ у попередньомунавчальному році.

Серед курсантських підрозділів третє місце посів 22-й навчальний курс, друге – 14-й, а першим став 15-й навчальний курс. За результатами проведення спартакіади, серед постійного складу Кубком та грамотою за третє місце нагороджено команду факультету бойового застосування військ, другими стали офіцери загально-академічних кафедр, а переможцями – команда факультету ракетних військ і артилерії. Також у присутності всього особового складу курсантам Павлу Кусеню та Назару Грессу вручили посвідчення кандидатів у майстри спорту.

Перед початком змагань свою майстерність продемонстрували члени збірної команди академії з рукопашного бою, серед учасників якої – чимало юнаків, котрі уже мають бойовий досвід, здобутий в зоні проведення АТО. Впродовж кількох годин курсанти та офіцери навчального закладу мали змогу позмагатися з перетягування канату, у підйомі двох гир вагою 24 кг, жимі штанги лежачи, подоланні смуги перешкод з ящиком, з міні-футболу, волейболу, бадмінтоні, бігу з перешкодами та декількох естафетах. Організатори свята потурбувалися й про те, щоб переважна більшість змагань мала військово-прикладний характер, адже майбутні офіцери виконували їх зі зброєю та у спорядженні. Перше місце у змаганнях з міні-футболу серед офіцерських підрозділів посіла команда управління навчального закладу, другими стали представники загальновійськового факультету, трійку призерів замкнули офіцери факультету бойового застосування військ.

У змаганнях ж з бадмінтону кращими стали представники Військового коледжу сержантського складу, другими – офіцери факультету бойового застосування військ, а третє місце залишилося за управлінням. За підсумками змагань серед курсантських підрозділів у військово-спортивній естафеті першими стали курсанти-артилеристи.

У бігу 5×400 метрів перемогу вибороли майбутні офіцери-піхотинці, дистанцію у 400 метрів з шиною, ящиком та колодою першими подолали «боги війни». А кращими в кросфіті були курсанти-інженери.

Крім того, рівними у штовханні гир по довгому циклу не було представникам факультету ракетних військ і артилерії. Вони ж вибороли першість й у жимі штанги лежачи.

Загалом, у командному заліку третіми стали майбутні інженери, друге місце посіли піхотинці, а перемогу святкували курсанти-артилеристи. Всіх призерів було нагороджено грамотами, а переможці у командних видах отримали також і солодкі призи від керівництва навчального закладу.

Про це повідомили на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж зі спортивного свята.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів