Мюнхен не буде конкурентом Львову в Олімпіаді-2022

14:09 11 листопада 2013 р.

Згідно з результатами референдуму, що відбувся в Баварії в неділю, 10 листопада, Мюнхен не претендуватиме на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Як повідомляє агенція dpa, можливість проголосувати на референдумі, де вирішувалося, чи варто Мюнхену подавати заявку на проведення зимової Олімпіади 2022 року, отримали близько 1,3 мільйона баварців: мешканці баварської столиці Мюнхена, міста Гарміш-Партенкірхен та громад Траунштайн та Берхтесгаден. Мюнхен міг удруге у своїй історії стати столицею Олімпіади лише у тому випадку, якби свою згоду на це дала більшість виборців у кожному з чотирьох виборчих округів. Про це інформує Німецька хвиля.

Однак у Мюнхені понад 52 відсотки громадян висловилися проти проведення в їхньому місті зимової Олімпіади, у Гарміш-Партенкірхені "ні" сказали 51 з половиною відсоток громадян, у Берхтесгадені - понад 54 відсотки мешканців, а у Траунштайні майже 60 відсотків.

"Вважаю, що баварці висловили загальний скепсис щодо спортивних подій великого масштабу", - пояснив результат місцевого референдуму генеральний директор Німецького олімпійського спортивного товариства Міхаель Веспер.

На думку Людвиґа Гартманна, депутата баварського ландтагу від партії Зелених, питання проведення будь-яких олімпійських змагань зняті сьогодні з порядку денного в Німеччині загалом. Як лідер союзу NOlympia він додав, що не міста мають пасувати до вимог Міжнародного олімпійського комітету, а навпаки - МОК повинен відповідати вимогам громадян.

За словами мера Мюнхена Кристіана Уде, які наводить інформагенція dpa, мюнхенці неочікувано вдалися до загальної критики спортивних свят міжнародного масштабу, а не окремих питань логістики змагань. Утім, він сам вважає, що "у МОК нині присутні такі особистості, з політикою яких він не погоджується".

До проведення референдуму Уде належав до тих, хто підтримував ідею проведення зимової Олімпіади-2022 саме в Мюнхені. "Олімпіада принесе користь місту. Поліпшиться інфраструктура, та нарешті вдасться зробити багато чого з того, чого ми давно прагнули", - цитували мера Мюнхена інформагенції минулого тижня.

На противагу цим заявам противники ідеї проведення Олімпійських ігор у баварській столиці наголошували, що спортивне свято не тільки може зашкодити довкіллю, а й дорого коштуватиме громадам, оскільки із запланованих витрат у 3,3 мільярда євро МОК сплатив би лише частину коштів.

Як відомо, Мюнхен претендував на проведення зимової Олімпіади 2018 року, однак поступився в боротьбі південнокорейському Пхенчхану. Столицю зимових Олімпійських ігор 2022 року МОК визначить у 2015 році на своїй сесії в столиці Малайзії Куала-Лампурі.

Натомість бідний Львів виборює право на Олімпіаду-2022 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів