Молодіжний склад «Карпат» переміг «гірників»

18:00 18 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: shakhtar.com

Головний тренер «Шахтаря» U21 Валерій Кривенцов пояснив після матчу: «Карпати» грамотно скористалися вільним простором і покарали нас за розконцентрацію».

У прес-службі донецького футбольного клубу «Шахтар» повідомили в п’ятницю, 18 листопада, що сьогодні в центральному поєдинку 15-го туру молодіжної першості України «гірники» приймали львівські «Карпати» й поступилися їм.

Чемпіонат U21. 15-й тур. 18 листопада 2016 року. Щасливе. «Княжа Арена». 100 глядачів. +4 градуси.

«Шахтар» U21 (Донецьк) – «Карпати» U21 (Львів) – 0:2 (0:0)

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

«Шахтар»: Гриценко (к), Кирюханцев, Сагуткін, Качараба, Мігунов, Танковський (Глущук, 75), Матвієнко, Ігнатенко, Селезньов (Зінкевич, 75), Арабідзе, Адаменко

Запасні: Кудрик, Грачов, Масалов, Глагола, Авагімян

Головний тренер: Валерій Кривенцов

«Карпати»: Мозіль, Виздрик, Скотаренко (Саутін, 90+2), Бусько, Лебеденко, Маркович (к), Толочко, Саламаха, Богач (Страшкевич, 74), Лебедь (Гладкий, 78), Карпенко

Запасні: Сілецький, Полюганич, Заїкин

Старший тренер: Олександр Чижевський

Голи: 0:1 Маркович (77), 0:2 Бусько (90+2)Попередження: Ігнатенко (83), Толочко (85), Скотаренко (87)

Після двотижневої паузи, спричиненої зустрічами збірних, «Шахтар» у статусі лідера чемпіонату (35 очок) приймав «Карпати». Львів’яни до поєдинку з «гірниками» підійшли з 24 балами у активі й четвертою сходинкою в турнірній таблиці. Гра першого кола завершилася нічиєю – 1:1. Знов через травми були відсутні в заявці воротар Владислав Трещейко і нападник Денис Арендарук. Також не змогли допомогти захисник Ілля Ічуаїдзе й капітан команди Олександр Пихальонок. У матчі з «Карпатами» його замінив Олександр Мігунов, а виводив партнерів у якості капітана Євген Гриценко. Порівняно з останньою зустріччю проти «Олександрії» в стартовому складі з’явились двоє футболістів першої команди: В’ячеслав Танковський та Євген Селезньов.

Дебютні хвилини минули в рівній боротьбі. Суперники не квапили події, намагаючись здійснювати позиційні атаки. Поступово перевага перейшла до «гірників». На 17-й хвилині перший небезпечний момент створив Олександр Мігунов, що вивів Євгена Селезньова сам на сам із голкіпером: форвард «Шахтаря» перекинув воротаря, та в площину не влучив. Ця ж зв’язка спрацювала на 33-й хвилині, але свою команду врятував кіпер «Карпат». Невдовзі на ударній позиції опинився й сам Мігунов, проте також не зумів переграти Мозіля. У цьому моменті слід візначити чудовий пас Данила Ігнатенка. Що стосується гостей, то вони постали організованим опонентом, який не лише грамотно діє на власній половині поля, а й проводить гострі контратаки. На 20-й хвилині Максим Саламаха міг відкрити рахунок, але пробив неточно. На перерву супротивники пішли з нулями на табло.

Уже перша атака в другому таймі могла забезпечити «гірникам» успіх, та Євгенові Селезньову завадили пробити по воротах. Наступний шанс виник на 62-й хвилині після розіграшу кутового. Даниїл Сагуткін переміг у верховій боротьбі, але голкіпер був на місці. У схожому епізоді донеччанам зрештою вдалося забити, проте арбітр угледів порушення правил і гол відмінив. Одна з небагатьох у другому таймі атак «Карпат» призвела до взяття воріт. На 77-й хвилині Андрій Маркович, вийшовши на ударну позицію, зумів переграти Євгена Гриценка. Підопічні Валерія Кривенцова пішли чималими силами вперед, але так і не зуміли здолати насичену оборону суперника. Більше того, вже в доданий арбітром час пропустили контратаку, яку завершив Андрій Бусько – 0:2.

Наступний матч «гірники» проводитимуть 26 листопада. У гостях «оранжево-чорні» зустрінуться з «Дніпром».

Головний тренер «Шахтаря» U21 Валерій Кривенцов розповів після матчу: «Програли через індивідуальні помилки та неуважність. Мали три стовідсоткові моменти, і, коли б реалізували бодай один з них, ми б, напевно, перемогли. А так… Звичайно, впродовж матчу рахунок нас не влаштовував, і що ближче до фінального свистка, то більше ми починали ризикувати, оголювати тили. Водночас «Карпати» грамотно скористалися вільним простором і покарали нас за розконцентрацію. Так, ми хочемо стати чемпіонами, перед нами поставлено таке завдання, і кожен футболіст прагне досягти мети. Але сьогодні, на жаль, не вдалося виграти».

Про це розповіли сьогодні, 18 листопада, на сайті ФК «Шахтар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів