Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський, Адріан Михальчишин. Сеанс одночасної гри у Львові

15:18 4 квітня 2024 р.

Фото до новини

У Львові відомі міжнародні гросмейстери провели сеанс одночасної гри в шахи.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com

Учасники мали змогу позмагатись за першість у грі проти професіоналів задля благодійної мети – збору коштів на ЗСУ.  Сеанс одночасної гри в шахи – це вид масових змагань, де шахіст одночасно грає проти кількох суперників.

Свою майстерність на шахових дошках продемонстрували легендарні українські гросмейстери: Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський та Адріян Михальчишин, для яких це не перший сеанс одночасної гри в шахи. 

Захід об’єднав понад 80 учасників. Серед них – військовослужбовці, ветерани, медики, прикордонники, діти, курсанти Національної академії Сухопутних військ України, представники Національної гвардії, Національної поліції, рятувальники, а також наші поранені військові, які проходять реабілітацію у Superhumans Center. 

"Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський, Адріан Михальчишин. У своєму дитинстві я міг лише мріяти зіграти у партію з такими легендами. Сьогодні у Львові зібралися і шахові зірки, і зірки, яким ми завдячуємо тим, що Україна тримає стрій уже понад два роки повномасштабної війни: наші воїни, ветерани, медики. А ще – діти, дуже тішить, що так багато дітей цікавляться шахами",- зазначив Максим Козицький.

За його словами, кожен охочий може випробувати себе у цьому інтелектуальному виді спорту, а усі благодійні внески волонтерська організація "Львівський Лицар" скерує на придбання прицілів та перископів для українських оборонців. 

Очільник області наголосив, що  сеанс одночасної гри в шахи з гросмейстерами уже стає нашою доброю весняною традицією.

Серед наймолодших учасників – школярі. Остапові 12 років. Він навчається у 6 класі, а на турнір приїхав з Нового Роздолу. Шахами займається уже 5 років. Маркіянові – 10 років, він третьокласник зі Львова. Хлопець грає в шахи також 5 років. І Остапові, і Маркіянові любов до гри прищепили батьки, з якими діти сідали за шахову дошку у вільний час. Хлопці розказують, що уже мали досвід гри у різноманітних змаганнях, проте з гросмейстерами – вперше. Хвилюються, адже навіть у такому юному віці прагнуть перемогти своїх іменитих суперників.

«Для того, щоб взяти участь у турнірі, необхідно було попередньо зареєструватися. Участь безплатний, але охочі можуть зробити благодійні внески безпосередньо у процесі гри. Це вже вдруге ми організовуємо такий турнір і тішить, що цьогоріч заявок надійшло більше», – поділився директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів