Львів'яни Ольга Цімко та Микола Грибик - чемпіони України з дзюдо

15:23 21 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Вперше за 30 років чемпіонат України з дзюдо відбувся на Львівщині.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Ольга Цімко стала чемпіонкою України у ваговій категорії до 70 кг, а Микола Грибик здобув бронзу серед спортсменів вагою понад 100 кг.

Дзюдоїсти представляють львівську обласну Школу вищої спортивної майстерності. Ольгу тренує Владислав Дребот, а Миколу – Ярослав Грибик.

Нагадаємо, що чемпіонат України з дзюдо серед дорослих Львівщина прийняла вперше за 30 років. Він відбувся 17-18 жовтня на легкоатлетичному манежі навчально-спортивної бази літніх видів спорту МОУ.

У змаганнях взяли участь спортсмени 2009 року народження і старші. Вони розіграли 14 комплектів нагород у вагових категоріях від 48 до понад 100 кг (7 вагових категорій серед жінок та 7 – серед чоловіків).

«При виборі місць для проведення основних національних змагань федерації враховують дуже багато критеріїв. Один з ключових – чи є відповідна база. Після нашої торішньої реконструкції манежу Навчально-спортивної бази літніх видів спорту МОУ, з цим питань нема.

Але не менш важливий фактор – наявність людини і команди, яка може на місці скоординувати всі процеси. Такою людиною у дзюдо є Сергій Дребот, який пройшов шлях від маленького хлопчика, якого у зал привів тато, до майстра спорту міжнародного класу та учасника Олімпійських ігор. 

Нагадаємо, львівський дзюдоїст Андрій Рікота у Греції відзначився серед ветеранів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів