Львів’янка піднялася на сім найвищих вершин

12:20 6 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: noc.lviv.ua

Оксана Літинська другою з українок піднялася на сім найвищих вершин на семи континентах світу.

Про це повідомили у Львівському обласному відділенні Національного олімпійського комітету України. Там також розповіли, що Оксана Літинська завершила тим самим одну з найважчих альпіністських задач «7 Вершин”.

43-річна Оксана Літинська – донька видатної львівської шахістки Марти Літинської й сестра відомого захисника української мови Святослава Літинського. Оксана народилася і виросла у Львові. На початку 90-х років вона вступила в скаутську організацію «Пласт», але переїхала в 1998 році до Великої Британії, де й живе до цього дня.

Альпінізмом Оксана почала займатися в 2013 році. 27 грудня 2019 року Оксана зійшла на найвищу гору Антарктиди – масив Вінсон, який і завершив її список семи найвищих точок кожного континенту.

Перед тим вона вже встигла побувати на Аконкагуа, Деналі, Кіліманджаро, Косцюшко, Ельбрусі й Евересті. Тільки навесні Оксана стала третьою українкою, котра піднялася й злізла з Джомалунгми, а не встиг закінчитися 2019-тий рік, як ця відважна жінка досягнула ще одну свою мету.

Лише 419 людей і серед них 70 жінок з усього світу змогли піднятися на ці вершини й тепер серед них є пластунка! «7 вершин» – це колекція сходжень на найвищі вершини семи континентів.

Програма «7 вершин»з’явилася в 1981 і з тих пір стала користуватися популярністю. Сьогодні більше 40 тисяч чоловік в світі реалізовує програму, і більше 400 вже зійшли на всі сім вершин (включаючи 70 жінок).

Як інформував «ЩЛ», краща спортсменка Львівщини – каратистка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів