Львівський «Рух» переміг на Донеччині

20:40 26 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: fcrukh.com

Матч 15-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів першої ліги в Краматорську завершився перемогою львівського «Руху» над тамтешнім «Авангардом».

Єдиний гол Сіднея в дебюті матчу приносить «рухівцям» мінімальну перемогу над краматорським «Авангардом» у заключному турі першого кола чемпіонату.

Вояж до Краматорська Донецької області – найдальший у цьому сезоні для львів’ян. Понад 1200 кілометрів на схід України «жовто-чорні» здолали за 17 годин. Попри це «рухівці» в хорошому настрої вийшли на гру.

Команди розпочали поєдинок із так званої розвідки. Все ж «жовто-чорні» більше володіли м’ячем й виглядали переконливішими у дебюті матчу. І вже на 12-ій хвилині львів’яни повели в рахунку. Сідней розігнав атаку лівим флангом, у стінку обігрався із Олегом Синицею та несподівано для голкіпера «Авангарду» Артура Денчука пробив у ближній кут. Цей постріл виявився результативним – 1:0 на користь львів’ян. Такий розвиток подій став холодним душем для гравців «Авангарду»

Відтак, уже за кілька хвилин господарі мали шанс відновити паритет. Олексій Моісеєнко отримав передачу з флангу від партнера по команді у карному майданчику гостей й одразу намагався вразити ворота Романа Мисака точним ударом. Все ж, бразилець Сідней заблокував постріл Моісеєнка.

Підопічні Леоніда Кучука на небезпечний момент «Авангарду» відповіли не менш гострим епізодом за участю Кондракова та Синиці. Данііл віддав розрізну передачу у штрафну площу на Олега. Втім, хавбек «Руху» не зумів переграти Артура Денчука й рахунок залишився незмінним.

Небезпека від «авангардців» йшла після стандартних положень. Після чергової подачі з кутового у штрафній площі львів’ян виникла певна «пожежа». Все ж оборонці винесли м’яч з карного майданчика.

Подвоїти перевагу «Руху» міг Калюжний. На щастя для господарів дальній удар Івана ефектно парирував воротар «Авангарду» Артур Денчук. Втім, далі стався прикрий інцидент. Свої корективи у гру «Руху» внесла вимушена заміна Ярослава Мартинюка, який кількома хвилинами раніше зазнав ушкодження. На полі з’явився новоспечений гравець львів’ян Андрій Коробенко, для якого цей матч став дебютним у футболці «жовто-чорних».

«Рухівці» не зупинялися й з кожною хвилиною нагнітали ситуацію біля воріт господарів. На 40-ій хвилині Кондраков віддав розкішну розрізну передачу у карний майданчик «Авангарду» на Калюжного, оборонці господарів нівелювали небезпеку біля власних воріт, вибивши м’яч подалі від власних володінь.

Відновити статус-кво підопічні Олександра Косевича могли під завісу першого тайму. Єгор Демченко відгукнувся на передачу з глибини від партнера по команді й вийшов на побачення з Романом Мисаком. Кіпер львів’ян показав себе у всій красі й парирував удар. За мінімальної переваги «жовто-чорних» лицарів Львова команди пішли відпочивати.

Одразу по перерві головний тренер «Авангарду» Олександр Косевич вніс певні корективи у гру своєї команди. Бородая замінив Дедяєв, а замість Демченка на полі з’явився Полюлях. Все ж така ротація не сильно вплинула на перипетії на футбольному полі.

На 66-й хвилині «рухівці» вибігли в стрімку контратаку. Володимир Заставний класною передачею вивів на рандеву з кіпером «Авангарду» Данііла Кондракова. На жаль, цю дуель нападник «Руху» програв Артуру Денчуку. Одразу по завершенню епізоду замість Кондракова на поле вийшов Ернест і вже одразу міг записати у свій актив забитий гол, але не зумів реалізувати побачення з Денчуком.

Заряджені на забитий гол свій шанс отримав Бойчук. Богдан на швидкості протягнув м’яч лівим флангом, обіграв свого опонента й пробив по воротах господарів. Безрезультатно.

Враховуючи кількість створених моментів напрошувався забитий гол «Руху», але на 75-й хвилині львів’яни залишилися в меншості. Друге попередження у грі за фол на фланзі побачив перед собою Сідней, яке трансформувалося у вилучення.

Попри це, підопічні Леоніда Кучука дуже надійно грали в обороні й блискуче вибігали у стрімкі контратаки. Вже під завершення гри Ростислав Русин, який на 64-й хвилині замінив Олега Синицю, однією передачею вивів Ернеста на побачення з Денчуком. Втім, бригада арбітрів зафіксувала положення поза грою. Як показав повтор – рішення рефері можливо й було помилковим.

Підопічні Леоніда Кучука на класі довели гру до перемоги. У підсумку, «Рух» в останньому матчі першого кола здобуває важливі три залікові пункти у виїзному протистоянні із краматорським «Авангардом».

26 жовтня, Краматорськ, стадіон «Авангард».

«Авангард» – «Рух» – 0:1

«Авангард» (Краматорськ): Денчук, Ємець, Савін, Бородай (Дедяєв, 46), Ворорбєй, Брюхов, Сеницький (Близнюк, 83), Матяж, Моісеєнко (Куценко, 71), Демченко (Полюлях, 46), Кірієнко (Яворський, 59).

Запасні: Солдатенко, Мірошник, Ульянов.

Головний тренер: Олександр Косевич

«Рух» (Львів): Мисак, Никитюк, Дуць, Заставний, Мартинюк (Коробенко, 37), Сідней, Копина, Калюжний, Бойчук (Леандро, 81), Синиця (Русин, 64), Кондраков (Ернест, 67).

Запасні: Ільющенков, Марушка, Нємчанінов, Брікнер, Климчук, Шевчук.

Головний тренер: Леонід Кучук

Гол: Сідней, 10.

Попередження: Сідней, 43, Калюжний, 49, Никитюк, 87, Мисак, 90+3.

Вилучення: Сідней, 75.

Усе це розповіли в інформаційній службі «Руху».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів