Львівські «Карпати» зуміли не програти

22:00 27 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/FCKarpatyLviv

Матч 12-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги, в якому київське «Динамо» приймало львівські «Карпати», завершився з рахунком 1:1.

12-й тур. 27 жовтня,, 17:00. Київ, НСК «Олімпійський». 5085 глядачів. Ясно. +17°.

Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків). Асистенти арбітра: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обоє – Одеса). Четвертий арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький).

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Шабанов, Попов, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Гармаш (Шепелєв, 79), Родрігес (Вербіч, 46), Циганков, Фран Соль (Бєсєдін, 46).

Запасні: Кучерук, Кендзьора, Самбрано, Цітаішвілі.

Головний тренер – Олексій Михайличенко.

«Карпати»: Кудрик, Вакуленко, Т. Халл, Веремієнко, Лях (Понде, 73), Мартінс, Назарина, Ді Франко, Кльоц (Бойчук, 83), Лоренцен (Гуцуляк, 46), Дженнінгс.

Запасні: Підківка, Якімець, Толочко, Лейоус.

Головний тренер – Роман Санжар.

Голи: Вербіч, 49 – Шабанов, 85 (автогол).

Попередження: Сидорчук, 39, Попов, 66, Шапаренко, 90+5 – Ді Франко, 81, Т. Халл, 90+3.

На НСК «Олімпійський» забивали лише після перерви. Беньямін Вербіч відкрив рахунок, а наприкінці зустрічі після прострілу Александру Бойчука м’яч у власні ворота зрізав Артем Шабанов. Заключні хвилини протистояння видалися неймовірними – з великою кількістю небезпечних моментів і бурею емоцій.

«Леви» вийшли на гру проти «Динамо» з кількома дебютантами у складі та схемою 3-5-2. В обороні у парі з Тімом Халлом та Сергієм Вакуленком з’явився Олег Веремієнко, який зіграв свій прем’єрний поєдинок у зелено-білій футболці. У середині поля свій дебютний матч у старті провів Ростислав Лях. За атаку повинні були відповідати Діого Жоао Дженнінгс та Мелвін Лоренцен, який відновився після травми. Своєю чергою, Олексій Михайличенко застосував ротацію і у порівнянні з двобоєм у Лізі Європи проти «Копенгагена» випустив у старті свіжих Олександра Караваєва, Дениса Гармаша, Миколу Шапаренка, Франа Соля та Жерсона Родрігеса.

Господарі поля розпочали матч активніше – вже на перших хвилинах Віктор Циганков пробивав зі штрафного, проте Олег Кудрик парирував його постріл. Одразу в наступній атаці Сидорчук завдавав удару, втім кіпер все контролював. Потім Марвін Мартінс помилився у своєму штрафному майданчику, однак Циганков не зумів вчасно зорієнтуватися і нагоду було втрачено.

Карпатівці відповіли дальнім ударом Єгора Назарини – повз ворота. Згодом чудову нагоду втратив Лоренцен – форвард «зелено-білих» вийшов віч-на-віч з воротарем «Динамо» і мав вбивчу нагоду для того, щоб відкривати рахунок, однак удар у Мелвіна відверто не вдався.

У другій половині тайму небезпечно пробивали Сидорчук та Циганков, та все ж останній небезпечний момент до перерви створили «Карпати». Сергій Вакуленко опинився на ударній позиції, але перехитрити Георгія Бущана не зміг. Не принесло результату і добивання Дженнінгса.

У перерві наставники обидвох команд провели три заміни: Олексій Гуцуляк вступив у гру замість Лоренцена, Артем Бєсєдін замінив Соля, а Жерсон звільнив місце для Беньяміна Вербіча. Саме словенець вже в дебюті другого тайму пробив Кудрика. Затяжна атака киян завершилася пасом з правого флангу Циганкова на Вербіча, який в дотик переправив м’яч у сітку – 1:0.

На 54-й хвилині господарі знову серйозно потурбували карпатівські володіння, втім на висоті був Кудрик. Після удару Віталія Миколенка м’яч влучив у Мартінса і змінив напрямок польоту, та воротар зреагував на рикошет. Це був не єдиний удар у площину воріт «левів», у кіпера було багато роботи, проте з лавиною атак киян гості впоралися.

Чи не найактивнішим у складі львів’ян у ці хвилини був Дженнінгс. Бразилець вмикав швидкість, збирав на собі фоли опонентів і заробляв штрафні, які, щоправда, результату «Карпатам» не принесли.

Наприкінці зустрічі Циганков заробив небезпечний штрафний перед самою лінію штрафного майданчика суперника. Стандарт взявся виконувати Шапаренко – удар динамівця прийняла на себе поперечка. А вже в наступній атаці «Карпати» зрівняли рахунок! Александру Бойчук, який трохи раніше вийшов на заміну, прострілив з лівого флангу, а Артем Шабанов зрізав м’яч у власні ворота – 1:1!

Заключні хвилини минули під град атак «Динамо». Підопічні Романа Санжара змогли витримати штурм суперника завдяки самовідданій грі. Окремо тут варто відзначити класну гру в рамці Олега Кудрика. На 5-й компенсованій хвилині «леви» втратили відмінну нагоду для того, аби вирвати перемогу. Крістіан Понде вивів віч-на-віч з воротарем Бойчука – кіпер парирував удар молдованина, після чого м’яч влучив у поперечку! Феноменальне завершення битви на «Олімпійському»!

Усе це розповіли в інформаційній службі «Карпат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів