Львівські «Карпати» зіграють у Гданську благодійний матч

13:48 6 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

У неділю, 9 вересня, львівські «Карпати» гостюватимуть у Гданську, куди приїдуть на запрошення лідера польського чемпіонату – місцевої «Лехії».

Про це повідомили в інформаційному центрі ФК «Карпати» , де також розповіли: «Матч «Лехія» – «Карпати»  розпочнеться 9 вересня 2018 року о 19:30 за київським часом. Проведення подібних товариських матчів у Польщі для «зелено-білих» вже стало доброю традицією – два роки тому львівська команда розбила краківську «Віслу» 0:4».

Технічний директор ФК «Карпати» Тарас Гордієнко зазначив: «Ідея проведення цього матчу виникла навесні цього року під час візиту до Львова делегації уряду міста Гданська, в якій були і представники стадіону «Арена Гданськ». Під час цієї зустрічі, власне, сторони домовилися про гру та про дату, що припала на поєдинки національних збірних – той час, коли у національних чемпіонатах з'являються «вікна». Польська сторона мала намір зробити промоцію місцевому стадіону, а також провести суспільну акцію – сімейний пікнік. Ще одним важливим фактором проведення цього матчу є бажання польської сторони зробити приємність українцям, які живуть в Гданську – за приблизними оцінками їх там не менше 30 тисяч. З метою інтеграції української спільноти в життя міста, уряд Гданська наполягав на приїзді саме української команди».

Технічний директор клубу додав: «Окрім цього, матч нестиме благодійний характер – під час гри харитативні організації проведуть збір коштів. За сприяння начальника управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації пана Романа Хім'яка, клуб встановив зв'язки із Комунальним закладом Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» (більш відомий, як Чорнобильська дитяча лікарня у Львові), пацієнтами якої, зокрема, є діти з потребою у штучній вентиляції легень. Лікарня має лише стаціонарні апарати, з якими хвора дитина може перебувати лише на стаціонарному лікуванні у лікарні, однак благодійні організації сподіваються, що під час матчу у Гданську вони зможуть зібрати кошти для купівлі портативних апаратів. Вони дозволять дітям перебувати у власних родинах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів