Львівські «Карпати» уникли поразки наприкінці матчу

19:00 9 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/FCKarpatyLviv

Матч 14-го туру чемпіонату України серед клубів прем’єр-ліги, в якому «Маріуполь» приймав «Карпати» завершився з рахунком 2:2.

На голи В’ячеслава Чурка та Дмитра Мишньова гості відповіли двома влучними ударами Єгора Назарини у матчі з 10-ма жовтими картками та пенальті в компенсований час.

У порівнянні з минулим туром, коли «Карпати» вдома приймали «Шахтар», тренерський штаб «левів» зробив лише одну заміну у стартовому складі. Замість Романа Підківки у воротах з’явився Олег Кудрик. Небагато змін зробив і Олександр Бабич. Замість дискваліфікованого Олексія Бикова гру з перших хвилин розпочав Сергій Яворський. Дует чемпіонів світу Максим Чех – Віктор Корнієнко вийшов у середині поля замість В’ячеслава Танковського та Сергія Горбунова, які грали у старті минулого тижня проти «Олександрії».

Гості розпочали гру дуже жваво і задали активний тон зустрічі. Попри високий пресинг львів’ян, вже на 5-й хвилині Владислав Вакула отримав передачу з глибини, прорвався у штрафний майданчик і пробив з гострого кута. Захисникам «Карпат» вдалося заблокувати постріл суперника. У наступній атаці гостро відповіли «зелено-білі». Після подачі зі штрафного першим на підборі опинився Франціско Ді Франко – м'яч після його обвідного удару пролетів трохи вище воріт.

На 15-й хвилині «Маріуполь» скористався провалом оборони «Карпат» і провів стрімкий контрвипад, який став гольовим. З допомогою всього кількох передач господарі прорвалися до володінь Кудрика, де Дмитро Мишньов віддав ідеальну передачу на В’ячеслава Чурка. Футболіст приазовців м’яч прийняв і другим дотиком відправив його у сітку воріт – 1:0. Протягом всього тайму спроби «Карпат» відігратися були марними. Кілька стандартів і навісних передач з флангу не несли небезпеки воротам Євгена Гальчука. «Маріуполь» також не особливо форсував події, тож роботи в Кудрика було обмаль. Разом з тим, перша половина зустрічі запам’яталася величезною кількістю боротьби і фолів, які фіксував рефері.

У перерві львів’яни провели заміну – замість Ді Франко у гру вступив Ярослав Деда. «Леви» розпочали другий тайм активніше, проте другий гол влетів у ворота Кудрика. Пара Чурко – Мишньов знову організувала гольовий момент. Перший пробив по воротах, а до другого м’яч відскочив після рикошету. Тім Халл дозволив Мишньову пробити по воротах і він вразив ціль – 2:0. Слід додати, що в момент удару Чурка, Мишньов перебував у метровому офсайді. Лайнсмен вирішив прапорець не підіймати і положення поза грою проґавив.

Однак за кілька хвилин «Карпати» відставання скоротили. Владислав Дубінчак промчав по лівому фланзі і виконав точний навіс на голову Крістіану Понде.

Нападник одним дотиком переадресував пас на Єгора Назарину, який відправив м’яч повз Гальчука! На 68-й хвилині Назарина міг зрівнювати рахунок, втім його потужний удар зі штрафного пролетів поруч із воротами.

На початку заключної десятихвилинки непорозуміння кіпера і захисників приазовців під час подачі зі штрафного завершилося ударом в акробатичному стрибку Деди. У порожніх воротах опинився Валерій Федорчук і з лінії перевів м’яч на кутовий. На цьому Деда не зупинився і вже в наступній атаці класно змістився ліворуч – удар карпатівця пролетів над поперечкою. Фінальний штурм «зелено-білих» на цьому не завершився. Знову навіс Дубінчака і удар Назарини – вище воріт.

Уже в компенсований час Назарина зі стандарту виконав довгу подачу з центра поля. У штрафному майданчику Яворський тримав руками Деду, а потім ще й завалив на газон – пенальті. До позначки підійшов Назарина і точно пробив у кут! 2:2 – «Карпати» зовсім не заслуговували на поразку.

14-й тур. 9 листопада, 14:00. Маріуполь, стадіон імені Володимира Бойка. 4077 глядачів. Сонячно. +14°.

Арбітр – Євген Арановський (Київ). Асистенти арбітра: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград).

«Маріуполь»: Гальчук, Дава, Чоботенко, Яворський, Кирюханцев (Тищенко, 78), Федорчук, Мишньов, Чех (Полегенько, 85), Корнієнко (Горбунов, 62), Вакула, Чурко.

Запасні: Поспєлов, Топалов, Кащук, Путря.

Головний тренер – Олександр Бабич.

«Карпати»: Кудрик, Вакуленко (Войковіч, 76), Т. Халл, Веремієнко, Назарина, Дубінчак, Мартінс, Ді Франко (Деда, 46), Кльоц, Понде, Дженнінгс (Лоренцен, 71).

Запасні: Артим, Козак, Якімець, Лях.

Головний тренер – Роман Санжар.

Голи: Чурко, 15, Мишньов, 54 – Назарина, 58, 90+3 (пенальті).

Попередження: Чурко, 41, Дава, 51, Мишньов, 61, Чех, 80, Яворський, 90+3 – Веремієнко, 14, Назарина, 29, Ді Франко, 35, Т. Халл, 45+3, Войковіч, 79.

Усі це розповіли в інформаційній службі «Карпат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів