Львівські «Карпати» програли вп’яте в сезоні

19:15 28 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/FCKarpatyLviv

На два голи ковалівців «Карпати» відповіли лише влучним ударом Єгора Назарини. «Зелено-білі» могли уникнути поразки, але Крістіан Понде не реалізував пенальті.

9-й тур. 28 вересня, 17:00. Львів, стадіон «Україна». 1651 глядач. Похмуро, дощ. +18°.

Арбітр – Іван Бондар (Київ). Асистенти арбітра: Євген Петраков, Сергій Приступа (обоє – Київ).Четвертий арбітр – Олександр Омельченко (Слов’янськ).

«Карпати»: Підківка, Дубінчак, Вакуленко, Т. Халл, Мартінс, Назарина, Кльоц (Войковіч, 65), Ді Франко (Лоренцен, 76), Дженнінгс, Кіриленка (Бойчук, 58), Понде.

Запасні: Кудрик, Ковтун, Якімець, Козак.

Головний тренер – Роман Санжар.

«Колос»: Волинець, Зозуля, Максименко, Парамонов, Чорноморець, Оріховський, Смирний (Кизилатеш, 56), Волков, Ільїн (Кожушко, 80), Костишин (Рябов, 69), Нехтій.

Запасні: Яшков, Морозко, Сахневич, Мігунов.

Головний тренер – Руслан Костишин.

Голи: Назарина, 28 – Смирний, 8, Волков, 44.

Нереалізований пенальті: Понде, 75 (воротар).

Попередження: Кльоц, 2, Дженнінгс, 26, Вакуленко, 71 – Оріховський, 4, Костишин, 5, Парамонов, 67, Кизилатеш, 73, Чорноморець, 74, Нехтій, 83.

На гру з ковалівцями Роман Санжар виставив загалом прогнозований склад. Єдина позиція, яка звертала увагу на себе – вихід у старті Кірила Кіриленки. 18-річний білорус в минулому турі дебютував у «Favbet Лізі» у матчі зі СК «Дніпро-1», а також на тижні отримав ігровий час у кубковому протистоянні з «Інгульцем». Таким чином, вихід з перших хвилин проти «Колоса» став прем’єрним для Кірила у карпатівські футболці.

Максимальним прагматизмом при виборі стартової одинадцятки керувався і Руслан Костишин. Замість дискваліфікованого Вадима Мілька з перших хвилин гру розпочав Євген Смирний. Такою була єдина зміна «Колоса» у порівнянні з поєдинком минулого туру проти «Олександрії».

Саме Смирний і став ключовою дійовою особою початку зустрічі. На 8-й хвилині Владислав Нехтій отримав передачу з глибини, зачекав підтримки від Смирного і зручно відпасував тому під удар. Євген в дотик з лівої розстріляв Підківку – 0:1.

«Карпати» не одразу кинулися всіма силами в атаку і небезпечних моментів біля володінь суперника не створювали. Однак на 28-й хвилині господарі класно розіграли подачу від кутового прапорця. Дмитро Кльоц дотепним пасом знайшов Франціско Ді Франко, який з лінії штрафного майданчика пробивав по воротах.

Постріл аргентинця заблокував Нехтій. Утім м’яч потрапив до Єгора Назарини, який сильним і влучним ударом вразив правий кут воріт Євгена Волинця – 1:1!

На цьому «зелено-білі» не зупинилися і двічі небезпечно били по воротах гостей. Спочатку Дженнінгс вивів на ударну позицію Ді Франко, а згодом Назарина та Крістіан Понде розіграли непогану атаку на фланзі.

З двома ударами у виконанні «левів» впорався голкіпер, який кожного разу переводив м’яч за лицьову лінію. Проте під кінець тайму «Колос» знову забив.

Тім Халл та Ді Франко не порозумілися в центрі поля і втратили м’яч. Ковалівці провели один з нечисленних, зате стрімких випадів. Олег Ільїн перевів м’яч на протилежний фланг, а Олександр Волков злету пробив точно в ціль – «Карпати» пішли на перерву в жахливому настрої.

На старті другого тайму львів’яни провели затяжну атаку, яка завершилася точним пасом Владислава Дубінчака під удар Дженнінгсу, однак бразилець з вигідної позиції у ствір не влучив. «Карпати» продовжували тиснути на опонента і видали серію ударів по воротах Волинця – Понде, Ді Франко та двічі Халл також не змогли відправити м’яч у сітку.

Тренерський штаб «левів» освіжив склад завдяки виходам на заміну Александру Бойчука і Фране Войковіча. Свіжа кров частково додала грі господарів мобільності.

Прохід Дубінчака лівим флангом завершився передачею у штрафний майданчик, де Понде переадресував м’яч Дженнінгсу. Удар бразильця з близької відстані зупинила рука Вадима Парамонова – пенальті! Щоправда, на рахунок це не вплинуло – з пострілом Понде з позначки впорався Волинець.

Кінцівку гри «леви» провели з єдиною ціллю – врятуватися від поразки. Проте рахунок на табло не змінився.

Усе це розповіли в інформаційному центрі «Карпат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів