Львівські «Карпати» перемогли в товариському матчі «Нордшелланд» (відео, оновлено)

23:15 17 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

«Зелено-білі» здолали в середу двох спаринг-партнерів.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» повідомили сьогодні, 17 лютого: 

«Карпати» – «Нордшелланд» (Данія) – 3:2

17 лютого 2016 року, 17:00. Белек, Туреччина. Сонячно. +20°С

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Гітченко, Костевич (потенційний новачок, 75 (зворотня заміна), Кадимян, Голодюк, Карноза (Худоб’як, 68), Ксьонз, Бланко-Лещук (Кожанов, 68), а також один потенційний новачок (Кльоц, 68).

Головний тренер – Олег Лужний.

Голи за «Карпати»: Мірошніченко, 51, Карноза, 55 (пен.), Бланко-Лещук, 68.

На відміну від ранкового спарингу, в якому львівські «Карпати» розтрощили першоліговий казахський «Кизил-Жар», увечері на «левів» чекав серйозний опонент із Данії, який ще донедавна грав у груповому турнірі Ліги Чемпіонів. До «Нордшелланда» карпатівці поїхали в гості, у сусідній Белек. 

Львів’яни вийшли на матч у такому складі: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Гітченко, Костевич, Кадимян, Голодюк, Карноза, Ксьонз, Бланко-Лещук, а також один потенційний новачок.

Уже перші секунди дали зрозуміти, що матч буде напружений та швидкий. Перед грою данці розповідали, що у їхньому складі є кілька хороших легіонерів з Африки, але більшість виконавців – талановита місцева молодь. 

Упродовж першого тайму команди боролися за центр поля, але сказати, що хтось його виграв, мабуть, не варто. При цьому, саме «Карпати» мали більше моментів для того, аби забити. Хоча, першу реальну загрозу створили саме данці.

Після дальнього удару форварда фарумців та рикошету, м’яч влучив у штангу воріт Мисака. Краще і прицільніше пробив Карноза у наступній атаці – перекладина врятувала «Нордшелланд».

Усе найцікавіше команди залишили на другий тайм. Так, власне, і сталося. Денис Мірошніченко підключився до атаки, а щойно отримав м’яча, відразу ж і пробив.

Удар вийшов на славу, але на шляху до воріт зустрівся з головою Гегама Кадимяна, після чого вже залетів у ворота. Сказати однозначно, чи навмисно це робив Кадимян, чи це була випадковість, дуже складно – так чи інак, але м’яч опинився в сітці воріт. 

А вже в наступній атаці карпатівці забили вдруге. Карноза віддав феноменальну передачу на Ксьонза, який з флангу вривався в штрафний. Павла відверто завалили, тож суддя миттю вказав на точку. Карноза реалізував пенальті, хоч воротар злегка зачепив м’яча рукою. 

Тренер «Нордшелланда» вирішив внести у гру корективи і випустив одразу сімох свіжих гравців, що для «Карпат» було не на руку, адже у нашої команди на заміну вийшли троє виконавців, які грали тайм зранку – Худоб’як, Кожанов і Кльоц.  І все ж, поки суперники звикали до поля, карпатівці забили третій гол.

Ксьонз навісив до штрафного, але воротар зіграв доволі незграбно, випустивши м’яча з рук. Миттєво він вже опинився у сітці – Бланко-Лещук такі епізоди реалізовує без проблем. 

Здавалося, що данці просто опустили руки. У них нічого не виходило попереду, а позаду були проблеми. Але несподіваний нещасний випадок ледь не перевернув усе з ніг на голову.

Фланговий простріл, який не ніс в собі нічого страшного, завершився тим, що Костевич зрізав м’яча у власні ворота. А вже за мить, захисник опинився на газоні – неадекватний суперник просто врізався йому в опорну ногу. На крик Костевича одразу ж полетіли лікарі. Тривалий час вони приводили його до тями і змогли таки повернути на поле, але не на довго... 

Данці почали грати грубо, що викликало абсолютно адекватну реакцію у карпатівців. Зокрема, Андрій Гітченко в доволі голлівудському стилі кілька разів прибрав з дороги занадто активних опонентів. І все ж данці забили. Після хорошої комбінації, форвард точно пробив у дальній кут. 

Запахло м’ясорубкою, зрештою, так воно й сталося. Данці з усіх сил кинулися рятувати нічию, а «Карпати» тримали оборону всіма методами і засобами. Треба було чути, який звук пролунав після того, як Кожанов кинувся під небезпечний удар біля власного штрафного.

Його приклад надихнув партнерів – під удари кидалися усі, захищаючи свої ворота. Байдуже, що гра товариська. Такі матчі просто не можна було віддавати і «Карпати» свою перемогу не віддали...». 

Як інформував «ЩЛ», сьогодні львівські «Карпати» розгромили у товариському матчі казахстанців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів