Львівські «Карпати» надто гостинно приймали футболістів із Донеччини – поступилися їм 0:1 (відео)

20:54 16 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: prosport.tsn.ua

Звичайна позиційна атака маріупільців закінчилася аж ніяк несмертельним ударом Кулача метрів з 28-ти.


Відео: prosport.tsn.ua

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів у середу про сьогоднішній матч у Львові таке:

«19-й тур. 16.04.2014, 18:00. «Україна», Львів. Хмарно. +7°С

Арбітр – Сергій Даньковський (Київ).

Асистенти арбітра: Андрій Мотика, Едуард Карапетян (обидва – Тернопіль).

Додаткові асистенти: Михайло Митровський (Ужгород), Андрій Яблонський (Тернопіль). 

Четвертий арбітр – Максим Чос (Київ). 

Делегат ФФУ: Віктор Наскалов (Мукачеве, Закарпатська обл.).

Спостерігач арбітражу – Олександр Кран (Харків).

«КАРПАТИ»: Підківка, Мірошніченко, Балажіц, Гітченко, Костевич, Даушвілі, Федорчук, Чачуа (Мартинюк, 67), Зеньов (Габовда, 50), Бохашвілі (Пластун, 54), Гладкий.

Запасні: Мисак, Пашаєв, Пучковський, Страшкевич.

Головний тренер – Олександр Севідов.

«ІЛЛІЧІВЕЦЬ»: Гальчук, Довгий, Тотовицький (Мандзюк, 81), Чурко (Яворський, 90), Гречишкін, Іщенко, Кулач, Ордець, Бутко, Цюпа, Таргамадзе (Шевчук, 69).

Запасні: Хоменко, Полянський, Гаращенков, Мишньов.

Головний тренер – Микола Павлов.

Гол: Кулач, 35.

Попередження: Бохашвілі, 42, Гладкий, 71.

Вилучення: Балажіц, 52.

Багатьох уболівальників, які планували прийти на стадіон «Україна», мабуть, відлякав не лише час початку матчу, але й проливний дощ, який охопив всю центральну частину Львова. Відповідно, на трибунах було куди менше глядачів, аніж у матчі проти «Динамо». Порівняно з цим поєдинком Олександр Севідов зробив кілька вимушених замін, адже через дискваліфікацію гру пропускали Младен Бартуловіч та Олег Голодюк. Зважаючи на це Амбросій Чачуа опустився на позицію опорника, де грав разом із Муртазом Даушвілі, Сергій Зеньов та Валерій Федорчук зайняли місця на флангах, а Олександр Гладкий та Євген Бохашвілі уперше вийшли разом у стартовому складі.

Але втрати двох провідних виконавців таки мали свої наслідки. Маріупольці вже з перших хвилин увімкнули максимальні швидкості, з якими карпатівці мали клопоти. Кілька разів Підківка помилявся, потім сам і виручав партнерів, але було помітно, що «Іллічівець» почувається свіжіше і більш натхненно атакує. По суті, за весь перший тайм «зелено-білі» створили лише один момент. Гладкий притримав м’яча на лінії штрафного і віддав хорошу розрізну передачу на хід Бохашвілі. Євген увірвався до карної зони і цілив у верхній кут, але схибив. 

Натомість гості таки забили, при чому ситуація аж ніяк не віщувала нічого поганого «Карпатам». Звичайна позиційна атака гостей закінчилася аж ніяк несмертельним ударом Кулача, метрів з 28-ти. Схоже, Підківка до такого розвитку подій просто не був готовим, бо запізнився із стрибком і не зміг дістати м’яча, який стрибнув перед ним об газон і залетів до сітки воріт. Відігратися «леви» могли вже наприкінці тайму, коли Бохашвілі заробив дуже перспективний штрафний. Роль Бартуловіча узявся виконувати Костевич, але пробив відверто погано. 

«Весело» розпочався і другий тайм. Почалося усе з передачі назад від Даушвілі. Грузин занадто слабо віддав на Підківку, але кіпер на м’яча не побіг, тож Балажіцу довелося стримувати Кулача самотужки. На думку судді це фол останньої надії і червона картка для словенця. Відповідно, довелося знімати Бохашвілі і випускати Пластуна, аби закрити зону. 

Попри те, що «Карпати» грали в меншості, увесь час до фінального свистка вони безперервно штурмували ворота Гальчука. Шанси забити були, і не один. Найреальніший, мабуть, мав Федорчук, який після помилки оборони маріупольців вискочив сам на сам, але пробив вище воріт. Гол «леви» таки забили, але суддя зафіксував фол Гладкого. 

Останні хвилини матчу – суцільна навала з боку «Карпат». Вертикальні передачі до карної зони з надії на голови Пластуна та Гладкого були небезпечними, але карпатівці таки не змогли переграти Гальчука. Фінальний свисток застав «левів» в атаці, але здобути бодай нічию так і не вдалося...».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів