Львівські десантники перемогли інструкторів НАТО

17:00 3 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/80brigade

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулися інтернаціональні спортивні змагання між командами однієї з бригад Десантно-штурмових військ Збройних Сил України ЗСУ й військовими інструкторами зі США, Канади, Литви та Польщі.

Про це повідомили сьогодні, 3 травня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «В такий спосіб багатонаціональний військовий колектив долучився до відзначення військовослужбовцями-поляками національного свята – річниці ухвалення Конституції 3 травня. Кожна країна-учасниця була представлена двома командами. У складі кожної з них були по три чоловіки та одна жінка-військовослужбовець».

«Зі слів польських військових інструкторів, спортивні дисципліни в яких змагались учасники, є типовими для армійських спортивних перегонів в їхньому війську. Учасникам змагань потрібно було пройти шість випробувань. Перше – перетягування військового позашляховика Тarpan Honker, який важить майже 3 тонни. За умовами цього конкурсу, троє членів команди тягнули автомобіль на мотузці, а четверо – були за кермом», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Наступний конкурс – метання гранати на відстань і влучність. Кожен зі спортсменів мав влучити метальним снарядом у кола на відстані 15, 22 і 30 метрів. А «Прогулянкою фермера» називютья забіг на дистанцію 40 метрів із двома гирями. Для чоловіків вага спортивного снаряду була передбачена у 24 кілограми, для жінок – 16», – розповіли також у міністерстві оборони.

«Ще один конкурс, який бійці повинні були пройти у складі команди, – перекидання майже 100 кілограмів автомобільної шини. Крайній тест на фізичну витривалість – естафетний біг з використанням «фітнесс болу». А завершальним завданням для учасників змагань був інтелектуальний конкурс, в якому менш ніж за хвилину потрібно було дати відповіді на питання з історії Польщі», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Під час заходу військові з Польщі також ознайомили колег з армій країн-партнерів зі своєю технікою та озброєнням. В якості культурного обміну – для музичного супроводу спортивних змагань польські військовослужбовці підготували добірку популярної сучасної музики своєї країни», – розповіли також у міністерстві оборони.

«За результатами спортивних змагань перше і друге місце спортивних перегонів посіли українські десантники. Почесне третє місце зайняли військовослужбовці з Канади. Під час нагородження команд-учасниць командир польської військово-тренувальної місії підполковник Мірослав Шпунар відзначив, що усі команди продемонстрували високу злагодженість, дружелюбність та волю до перемоги. А це символізує бажання і вміння працювати в одній великій та дружній команді», – повідомили також у міністерстві оборони та опублікували фоторепортаж зі Львівщини.

Натомість на сторінці львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади в інтернет-мережі «Facebook» поінформували: «У змаганнях брали участь військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, які проходять навчання за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» («JMTG-U») у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів