ЛМР припинить фінансування трьох ДЮСШ

17:20 27 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У ЛМР запевнили: «Ефективні тренери ДЮСШ будуть і надалі працювати з дітьми, але будуть переведені до інших структур».

На інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради повідомили сьогодні, 27 лютого: «Із 1 березня Львівська міська рада припиняє фінансування дитячо-юнацької школи «Енергія». Таке рішення ухвалили під час засідання комісії культури, молодіжної політики і спорту у відповідь на звернення управління молоді та спорту ЛМР».

Заступник начальника управління молоді та спорту, начальник відділу фізичної культури та спорту Оксана Пилипів пояснила: «У межах реформування ДЮСШ, було проведено моніторинг роботи шкіл і в деяких з них виявлено деякі проблеми. Дитячо-спортивна школа «Енергія» була у підпорядкуванні «Львівобленерго». Наприкінці грудня засновник звернувся з листом про ліквідацію школи, проте потім листа відкликали, тож школа продовжувала існувати. Відповідно, рішенням комісії було вирішено січень-лютий ще надавати фінансову підтримку, але провести аналітику ефективності роботи. Коли ми провели кілька перевірок у відповідності до офіційного розкладу занять, то виявили, що з п’яти локацій лише в одному місці проводилось тренуванням… вчителем фізкультури».

А голова комісії Віталій Свіщов запевнив: «Унаслідок переформатування ДЮСШ Львова вдасться зекономити близько трьох-чотирьох мільйонів гривень, які спрямують на інші важливі спортивні програми. Управління молоді і спорту проводить планову перевірку спортивних шкіл Львова, які фінансуються з міського бюджету. В результаті виявлено низку недоліків, які треба усунути. Зокрема, це стосується ДЮСШ «Енергія».

Депутат також розповів: «Із 1 березня міська рада припинить фінансування ще двох дитячо-юнацьких шкіл – «Фаворит» та «Спартак» – у зв’язку з тим, що вони не виявили бажання перейти у комунальну власність міста. Діючі, ефективні тренери ДЮСШ будуть і надалі працювати з дітьми, але будуть переведені до інших структур. Позаяк фізична культура та спорт для дітей дуже важлива, і приємно, що місто дбає про це».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів