Львівська «Галичанка» двічі перемогла «Карпати»

14:00 8 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: hc-karpaty.org

У п’ятницю й суботу львів’янки влучали у ворота суперниць по 22 рази.

Львівська «Галичанка» двічі перемогла своїх головних суперниць у гандбольній Суперлізі – ужгородські «Карпати». Зокрема, вчора, 7 жовтня, підопічні Тетяни Штефан здолали опоненток з рахунком 22:20 (12:11), натомість сьогодні – з рахунком 22:18. 

Причому за три хвилини до закінчення першого з цих матчів матчу рахунок був нічийним 20:20. Переможних для «Галичанки» голи забили на останніх хвилинах дві Наталі – Воловник та Туркало (з пенальті). Головний тренер «Галичанки» Тетяна Штефан прокоментувала непросту перемогу своїх підопічних так:

«У цьому матчі «Карпати» дали справжній бій. Ми готувалися  до зустрічі з ними дуже серйозно, але багато чого не вийшло нам у нападі, і погана реалізація була. На цю гру ми практично не  знали, чого очікувати від «Карпат», адже їх склад у новому сезоні значно змінився: одні гравці пішли, молоді додалися.

Високий захист, високорослі гандболістки – ось чим нас спершу дещо дезорієнтували «карпатівки»: ми не готові були до того опору, який вони показали саме в захисті. Не пішла гра і в наших лідерів. Окрім того, через травму з матчів цього туру  випала  центральний захисник Наталія Савчин, її відсутність також позначилася на грі команди. 

Та й «Карпати» вийшли максимально налаштовані на нас, грали з характером. І все ж у наших гандболісток характер не гірший, що довели, зумівши при рівному рахунку, який встановився  за кілька хвилин до закінчення матчу, забити ще двічі і вирвати перемогу».

Не змогла пропусти цю гру й травмована галичанка Наталія Савчин, яка вболівала й хвилювалася за свою команду з трибуни. Вона прокоментувала матч так: «Дуже важко спостерігати за грою з трибун, я ледве висиджувала на місці, хотіла бути там – з подругами на майданчику. Гра, з першої до останньої хвилини, була надзвичайно напружена. Упродовж трьох хвилин від початку гри жодна команда не могла забити, потім рахунок відкрили «Карпати». У першому таймі команди боролися на рівних, але в обох було багато втрат м’яча і помилок. Напевно, далося взнаки хвилювання – адже це перша гра в новому сезоні між найголовнішими суперницями. А коли в  другому таймі за кілька хвилин до закінчення матчу «карпатівки» зрівняли рахунок, напруження сягнуло межі. Все ж я бачила, що «Галичанка» у другому таймі грала набагато впевненіше, ніж у першому. І  тому ні на хвилину не сумнівалась в перемозі моєї команди. Але нерви таки добряче потріпала собі за ту гру».

Гандбол. Жінки. Чемпіонат України. Суперліга 2016/2017. Третій тур. Перша гра.

«Галичанка» (Львів) – «Карпати» (Ужгород) – 22:20 (12:11).

7 жовтня. Початок – 17:30. Львів, спорткомплекс Львівського національного університету імені Івана Франка.

Судді: Олена Кавєріна, Марина Дуплій (обидві – Запоріжжя).

Делегат ФГУ: Валентин Вакула (Бровари).

«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Леся Смолінг (6 голів), Наталія Воловник (5), Анастасія Дорожівська (5), Наталія Туркало (2), Наталія Стрюкова (2), Вікторія Сідлецька (1), Софія Давидянц (1), Олена Косик, Анастасія Баранович, Мар’яна Маркевич, Олеся Парандій, Марина Коновалова, Наталія Сабова, Тетяна Поляк.

Тренери: Тетяна Штефан, Анжела Савченко.

«Карпати»: Ірина Яблонська, Катерина Шеламова, Єлизавета Воронько – Ірина Компанієць (8), Ольга Сухецька (3), Вікторія Гичка (2), Яна Готра (2), Анна Лезінська (2), Анастасія Мелекесцева (1), Тетяна Кильч (1), Євгенія Білик (1), Анастасія Попович, Анастасія Петровська, Олександра Фурманець, Ніколь Чундак.

Головний тренер: Борис Петровський.

Двохвилинні вилучення: Марина Коновалова, Леся Смолінг – Анастасія Мелекесцева, Вікторія Гичка, Анна Лезінська.

Попередження: Наталія Воловник, Мар’яна Маркевич, Софія Давидянц – Вікторія Гичка, Ольга Сухецька, Ірина Компанієць.

Про це повідомили в прес-службі «Галичанки», де наразі ще не розповіли подробиць суботнього матчу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів