«Львів» у меншості переміг «Колос»

16:10 14 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/fclviv2006

Поєдинок 18-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги сезону 2019-2020 років, в якому «Львів» приймав на стадіоні «Україна» ковалівський «Колос», завершився з рахунком 3:2.

«Львів» завдяки голами Абнера Ренана, Микити Татаркова та Альваро Тавареша переміг «Колос» у меншості. Причому в першому таймі небезпечних моментів створили ледь не менше, аніж забили голів, хоча і їх було не так, щоб багато.

Перший з них стався на 13-й хвилині, одразу завершившись взяттям воріт «Колос» –Татарков на лівому краю штрафного отримав передачу, красиво розвернувся й прострілив на Ренана, який пробив метрів з десяти – 1:0! Вже за хвилину після цього Альваро намагався подвоїти перевагу «містян» дальнім пострілом, однак м'яч рикошетом прилетів точно до рук Волинця.

Набагато перспективніший епізод на 23-й хвилині змарнував Пернамбукко, змістившись на лінію штрафного й завдавши обвідного удару в дальній кут – над поперечиною! Колос нічим не відповідав аж до 30-ї хвилини, а потім несподівано зрівняв рахунок зусиллями Парамонова, якому вдалося замкнути подачу Оріховського зі стандарту на лівому фланзі.

Утім, уже на 32-й хвилині «Львів» знову вийшов вперед. Богунов увірвався на правий край карного майданчика й впав після контакту з Мігуновим, Ярослав Козик призначив пенальті, а Татарков впевнено його реалізував – 2:1.

«Колос» міг відігратися наприкінці першого тайму. На 42-й хвилині подача Ільїна зрізалася з ноги й полетіла під поперечину (Сарнавський спіймав м'яч), а на 43-й Вільх'яльмссон пробив після розіграшу кутового – над поперечиною.

«Містяни» відповіли непоганим ударом Богунова вже у компенсований час, але Ярославу забракло точності. Зрештою, на перерву команди пішли за переваги львів'ян.

На початку другого тайму «Колос» захопив контроль над м'ячем, однак моментів з боку ковалівців довгий час не виникало. «Львів» огризнувся на 50-й хвилині дальнім пострілом Ренана над каркасом воріт, а гості відповіли аж на 57-й – це Вільх'яльмссон пробивав з лівого краю штрафного, змусивши Сарнавського виконувати сейв.

Утім, із красеня Богдан швидко перетворився на чудовисько – на 60-й хвилині голкіпер вийшов на перехоплення під час виходу суперника віч-на-віч, зачепивши м'яч рукою за межами карного майданчика – червона картка! У ворота встав Бандура, який одразу ж потяжнув потужний удар Вільх'яльмссона зі стандарту.

Здавалося, що ось тепер «Колос» влаштує справжню облогу воріт «Львова», але не все сталося, як гадалося. За 10 наступних хвилин ковалівці не створили жодного моменту, а на 73-й «містяни» взагалі забили третій гол у їхні ворота.

Вийшло дуже красиво: після розіграшу кутового та низки заблокованих ударів Альваро підхопив м'яч, прокинув його повз захисника й зробив ривок метрів на 60 – в завершенні прориву бразилець ефектно перекинув Волинця з-за меж штрафного. Всі захисники Колоса залишились за спиною нападника. 3:1.

Ковалівці одразу ж пішли у атаку, що вилилось у чергову гостру зрізку при подачі (Бандура зняв м'яч з-під поперечини) та дальній удар Оріховського з рикошетом від Борзенка – вийшло слабенько, без проблем для воротаря. На 85-й скоротити відставання в рахунку міг Бондаренко, який замикав простріл з правого флангу пострілом з центру карного майданчика, однак Олександр пробив точно в голкіпера.

Гості старалися, але важливий другий гол стався аж на 90+4-й хвилині – це Лисенко завдав удару головою в дальній нижній кут після навісу з кутового. Часу на камбек вже не залишилося.

Таким чином, «Львів» набрав 15 очок, залишившись на десятій позиції в турнірній таблиці – втім, його відрив від зони вильоту збільшився до чотирьох пунктів. «Колос», маючи у активі 20 залікових балів, поки тримається на шостій сходинці.

Про це розповіли в інтернет-виданні !Футбол 24». Як інформував «ЩЛ», у 17-му турі чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги «Львів» зіграв із «Маріуполем» унічию з рахунком 0:0, відтак, обійшов у турнірній таблиці «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів