«Карпати» поступилися «Шахтарю» лише в меншості

19:20 19 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: shakhtar.com

Арбітр Сергій Бойко не зарахував чистий гол львів’ян.

У прес-службі (інформаційному центрі) львівського футбольного клубу «Карпати» розповіли про його сьогоднішній мат у Харкові:

«Карпати» (Львів) – «Шахтарю» (Донецьк) – 1:2

15-й тур. 19 листопада, 17:00. ОСК «Металіст», Харків. 10 611 глядачів. 

Хмарно. -1°С

Арбітр – Сергій Бойко (Київська область). Асистенти арбітра: Євген Халамендик (Київ) та Ігор Бицкало (Одеса). Четвертий арбітр – Катерина Монзуль (Харків).

«Шахтар»: Пятов, Срна, Кучер, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко (Малишев, 13), Фред, Бернард (Тайсон, 65), Марлос, Коваленко (Дентіньо, 65), Феррейра.

Запасні: Шевченко, Бутко, Ордець, Борячук.

Головний тренер – Паулу Фонсека.

«Карпати»: Підківка, Мірошніченко, Зубейко, Лобай, Кравець, Кльоц (Чачуа, 78), Вербний, Худоб’як (Кадимян, 90+2), Ксьонз, Костевич (Грисьо, 80), Бланко-Лещук.

Запасні: Мисак, Сениця, Ярошенко, Чумак.

Головний тренер – Олег Дулуб.

Голи: Срна, 10, Феррейра, 77 – Ксьонз, 19 (пенальті).

Нереалізований пенальті: 45+2 (воротар).

Попередження: Малишев, 17, Пятов, 18, Бернард, 42, Срна, 65 – Ксьонз, 39, Зубейко, 59.

Вилучення: Ксьонз, 47 (друге попередження).

Здавалось б, рядовий матч чемпіонату, але увесь тиждень саме він став головним предметом обговорення в українському інформаційному просторі. Величезна кількість експертних думок, десятки коментарів і прогнозів – здавалось, що від цього поєдинку залежать золоті медалі. Зрештою, вийшло так, що високий інтерес себе виправдав... 

Олег Дулуб таки зіграв у п’ять захисників, натомість його опонент на тренерській лаві виставив цілком прогнозований та бойовий склад. Не було жодних сумнівів у тому, що «Карпатам» доведеться захищатися великими силами, адже «Шахтар» володіє надзвичайно високою культурою пасу і має у своєму складі чимало технічних гравців. Карпатівці збудували свою гру від оборони і не опустили рук тоді коли пропустили. У своєму традиційному стилі, після флангового проходу та прострілу, Срна точно пробив з лінії карного майданчика.

Львів’яни відповіли одразу, при чому зробили це надзвичайно красиво. Мірошніченко розібрався на фланзі з суперниками, знайшов Лещука, який увірвався у вільну зону, а нападник не пошкодував м’яча для Худоб’яка, який встиг вставити ногу між двох захисників. Круглий опинився у воротах, але судді зафіксували абсолютно несправедливий офсайд, забравши у «Карпат» чистий гол. Навіть попри це, гості продовжили гнути свою лінію і заробили пенальті. Після навісу від Костевича, Пятов переплутав м’яча і голову Лещука, відправивши аргентинця у нокдаун. Ксьонз із точки пробив точно в кут. 

До кінця тайму «левам» довелося тримати оборону всіма силами. «Шахтар» атакував і центром, і флангами, але Підківка лише кілька разів по справжньому вступав у гру. Бенефіс молодого кіпера «Карпат» настав уже в компенсований до першого тайму час. Після навісу від Срни, Костевич виставив перед собою руки, куди й влучив м’яч. Безперечний пенальті, який взявся виконувати то й же Срна. Але Підківка розгадав задум досвідченого хорвата і круглого відбив, а за мить і зафіксував його у своїх рукавицях. 

Ще у першому таймі, окрім незарахованого голу, було кілька «дивних» суддівських рішень. А на початку другого «Карпати» залишилися у меншості. Ксьонз у боротьбі, без жодного натяку на те, що він хоче завдати шкоди супернику, боровся за м’яча, не встиг його вибити на якусь секунду, натомість зачепив ногу Коваленка. Арбітр миттю показав другу жовту картку для лідера «левів» і залишив гостей у надзвичайно скрутному становищі.

Стало ясно, що «Карпатам» доведеться захищатися вже постійно, адже Ксьонз є найшвидшим гравцем команди, її мотором. Зважаючи на таку ситуацію, роль лідера на себе узяв Підківка. Роман вдало керував діями оборони, а ще сам рятував команду від реальних гольових моментів «Шахтаря». Але на 77-ій хвилині «Шахтар» зміг прорвати оборону «зелено-білих». Срна навісив з флангу, а оборонці «Карпат» не змогли адекватно прикрити Феррейру – нападник донеччан потужно пробив головою у верхній кут Підківки. 

Забитий гол відвів «Шахтар» від воріт «Карпат», але контроль м’яча господарі залишили за собою. У підсумку є поразка, що змушує вкотре задуматися про кваліфікацію наших суддів. Карпатівці ж показали себе молодцями і заслужили на компліменти, навіть попри негативний результат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів