«Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:2 (відео, оновлено)

22:50 8 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

«Зелено-білі» поступилися у своєму останньому матчі в сезоні через сумнівне пенальті.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» повідомили сьогодні, 8 травня:

 «Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:2 

25-й тур. 08.05.2016, 19:30. «Арена Львів», Львів. Хмарно. +11°С

Арбітр – Микола Балакін (Київ). Асистенти арбітра: Андрій Скрипка (Кіровоград), Олександр Корнійко (Миргород).  Четвертий арбітр – Олександр Дердо (Чорноморськ). Директор матчу ФФУ – Олександр Каденко (Київ). Спостерігач арбітражу – Сергій Дзюба (Київ).

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Гітченко, Костевич, Даушвілі, Голодюк (Кльоц, 59), Худоб’як, Кадимян (Кравець, 89), Ксьонз (Гуцуляк, 80), Бланко-Лещук.

Запасні: Підківка, Маркович, Новотрясов, Габріель.

Старший тренер – Володимир Безуб’як.

«Шахтар»: Каніболоцький, Кобін, Ордець, Кривцов, Шевчук, Малишев, Дентіньо (Тайсон, 18), Коваленко, В. Нем, Бернард (Марлос, 61), Феррейра (Едуардо, 62).

Запасні: Пятов, Ракіцький, Ісмаїлі, Гладкий.

Тренер – Олександр Спірідон.

Голи: Ґ. Лещук, 36 – Гітченко, 64 (авт.), Марлос, 88 (пен.).

Нереалізований пенальті: Голодюк, 5 (воротар).

Попередження: Даушвілі, 25, Ґ. Лещук, 69 – Кобін, 30».

На завершальний матч у чемпіонаті «Карпати» вийшли практично у бойовому складі і максимально мотивованими. Хоча цей поєдинок уже не грав турнірної ролі, та все ж «зелено-білі», як і обіцяли, прагнули завершити сезон із позитивним настроєм. Щодо «Шахтаря», то підопічні Мірчі Луческу, який, до слова, за грою спостерігав з трибун, через дискваліфікацію, мотивації мали значно менше, адже боротьбу за «золото» вони програли кілька турів тому. Тому й склад гірників був не оптимальний, але попри це не менш бойовий і небезпечний.

«Карпати» почали значно активніше і вже на стартових хвилинах отримали прекрасний шанс відкрити рахунок. Після подачі до карної зони, Кривцов зачепив м’яча рукою, після чого арбітр вказав на «точку». Бити пенальті пішов Олег Голодюк, але виконав удар доволі безхитрісно, до того ж, Каніболоцький вгадав кут і відбив м’яча. Прикрий епізод усе ж не вплинув на «левів» негативно, оскільки команда не опустила рук і продовжила працювати в активному режимі.

Та й «Шахтар» не давав розслабитися. Періодами донеччани володіли тотальною перевагою, до того ж небезпечно били з-за меж карної зони, але Мисак гав не ловив. «Карпати» надійно тримали оборону і регулярно виривалися у вільні зони, хоча до небезпечних ударів справа не доходила. Проте за рахунок активних флангів, раз по раз, круглий опинявся в ситуаціях, що їх можна було б назвати гострими. А наприкінці тайму «Карпати» забили. Худоб’як отримав м’яча на фланзі і виконав вивірений навіс до центру штрафного, де Лещук, наче рукою, вколотив сферу у дев’ятку воріт Каніболоцького – 1:0! 

Другий тайм почався з натиску гостей, які після розмови із головним тренером в перерві, почали шукати ключі до воріт Мисака значно активніше. Тож «левам» довелося несолодко, але і про свої атаки вони не забували. Так, Ксьонз у центрі поля перехопив м’яча, увімкнув п’яту передачу, пролетів оборону, але програв боротьбу Каніболоцькому. З другої спроби Ксьонз пробив метрів з 25-и, але не дуже вдало – вище воріт. 

Підсилити атаку «Шахтар» вирішив за рахунок Едуардо та Марлоса, які вийшли на 60-ій хвилині. У комплекті з Тайсоном, який замінив Дентиньо ще в першому таймі, офенсивна міць «помаранчево-чорних» стала більш ніж загрозливою. Але гол прийшов не від них, а від Шевчука, який виконав банальний простріл до штрафного, а Гітченко необачно зрізав Андрій Гітченко... 

«Шахтар» продовжував атакувати великими силами, плетучи мереживні візерунки біля володінь «Карпат». Господарі ж атакували у відповідь, теж солідно, але у завершальних епізодах їм відверто бракувало холоднокровності. Навіть попри відсутність єврокубкової мотивації, карпатівці переживали за результат і це було очевидним явищем. 

Коли до кінця матчу залишалося хвилин 10, донеччани отримали реальний шанс за гол. Після фірмового прострілу, Едуардо примудрився не влучити у ворота з метра, щоправда, хорват, ймовірно, не очікував на такий подарунок долі. А от Каніболоцький, в атаці-відповіді, записав на свій актив шикарний сейв. Лещук красиво пробив з-за меш штрафного, однак кіпер парирував м’яча у стрибку на кутовий.  

Розв’язка у матчі наступила на 85-ій хвилині, коли арбітр призначив пенальті у ворота Мисака за начебто фол Пластуна на Немі. Як не старалися карпатівці довести судді абсурдність цього твердження, але суперечки нічого не дали – Марлос точно пробив у кут і вивів «Шахтар» уперед. 

Тепер вже «Карпатам» треба було рятувати нічию – уперед пішла вся команда. Мав шанс Лещук, знову головою, знову після подачі з флангу, але цього разу пробив вище. Як не прикро було чути фінальний свисток, але він таки зафіксував перемогу «Шахтаря». «Карпати» ж йшли в роздягальну засмученими, адже на поразку вони точно не награли...».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів