«Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:2 (відео)

21:28 21 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Господарі стадіону «Україна» вийшли на його поле у футболках із гаслом «Слава українській армії», натомість гості від підтримки тих, хто роблять усе можливе, аби звільнити Донеччину від окупантів, відмовилися.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів про сьогоднішній матч у Львові таке:

«Карпати» – «Шахтар» – 0:2 (відео)

13-й тур. 21.11.2014, 19:00. «Україна», Львів. Ясно. +1°С

Арбітр – Віктор Швецов (Одеса).

Асистенти арбітра: Євген Халамендик, Наталія Рачинська (обидвоє – Київ).

Четвертий арбітр – Сергій Березка (Київська обл.).

Делегат ФФУ – Олександр Приставка (Кривий Ріг). 

Спостерігач арбітражу – Олександр Дегтярьов (Одеса).

 «Карпати»: Мисак, Мірошніченко (Кожанов, 46), Пластун, Балажіц, Костевич, Гітченко, Чачуа (Карноза, 62), Голодюк, Худоб’як, Ксьонз, Сергійчук (Пучковський, 46).

Запасні: Підківка, Кльоц, Мартинюк, Страшкевич.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

 «Шахтар»: Пятов, Срна, Ордець, Ракіцький, Шевчук, Степаненко, Фред (Ілсіньо, 75), Марлос, А. Тейшейра, Бернард (Дентіньо, 62), Л. Адріано (Гладкий, 62).

Запасні: Каніболоцький, Кучер, Ісмаїлі, Тайсон.

Головний тренер – Мірча Луческу.

Голи: А. Тейшейра, 10, Л. Адріано, 22.

Попередження: Сергійчук, 45+1, Кожанов, 55, Балажіц, 57 – Бернард, 45+2, Ілсіньо, 78.

Слава українській армії – з таким гаслом на білих футболках на поле стадіону «Україна» вийшли лише гравці «Карпат». Натомість донецька команда від такої підтримки вояків, які роблять усе можливе, аби звільнити рідний дім самого «Шахтаря», відмовилася. Ще на традиційній передматчевій нараді, за участю представників усіх дійових сторін поєдинку, «зелено-білі» запропонували долучитися до патріотичного заходу гравців суперника. Зрештою, оголошення диктором про причини підтримки «Карпат» української армії, гравці «Шахтаря» разом з трибунами привітали оплесками. Мабуть, якби була на це їхня воля, то футболісти не відмовились би від футболок. Очевидно, відмовитися від них «порадило» керівництво «Шахтаря»...

Поки глядачі знайомилися зі складами і з розташуванням команд на полі, карпатівці активно почали, однак оборона суперника міцно трималася, не даючи можливості супернику продертися до воріт. Пару Ракіцькому склав Ордець – саме вони доволі ефективно стримували спроби Сергійчука, Ксьонза та Худоб’яка, які найчастіше діяли на вістрі атаки команди.  

У той же час, перехопивши м’яча, донецька команда блискавично виривалася у контрвипади, з якими вже карпатівська оборона справлялася не завжди. Власне, перший же момент «Шахтаря», що мав місце на 10-ій хвилині, закінчився голом. Тейшейра продерся крізь усю оборону «Карпат» і проштовхнув м’яча повз Мисака. Бразильська армада на цьому не зупинялася і продовжувала тероризувати захисників «левів» з притаманними їй якостями. При цьому варто віддати належне Мірошніченку та Костевичу, які не лише самовіддано боролися, але й примудрялися показувати не менш бразильські фінти. Костевич взагалі кілька разів легко і невимушено обігрував то Марлоса, то Бернарда, що бразильців серйозно злило і переростало у фоли. 

З іншого боку, центральні захисники мали ще більший клопіт – стримати гравця збірної Бразилії Луіса Адріано, який у цьому сезоні демонструє надзвичайно високу результативність. Не покинув він без забитого гола і «Україну». Після класного навісу з флангу, нападник зіграв на випередження і головою пробив кіпера «Карпат» – 0:2. 

На другий тайм «Карпати» вийшли зі змінами. Сергійчука змінив Пучковський, а Мірошніченка – Кожанов, таким чином Ксьонз відійшов в колись звичну оборону. Обоє свіжих гравців одразу загострили гру – Пучковський ледь не вирвався сам на сам, а Кожанов мав можливість забити головою, але трішки не дотягнувся до м’яча. 

Економлячи сили на матч Ліги чемпіонів, «Шахтар» тримав м’яча при своїх масованих і позитивних атаках. При цьому донеччани встигали створювати моменти, а от в «Карпат» м’яч в ногах не тримався.

Аби цьому зарадити замість Чачуа вийшов Карноза. Але відродити інтригу міг Пучковський, який якимось дивом не вичавив епізод до кінця, після класного пасу Голодюка і непорозуміння оборони. 

Чим менше часу залишалося до кінця, тим активніше атакували «Карпати», щоправда, на завершальному рубежі усе і закінчувалося. Попри усі намагання, гостроти у діях форвардів бракувало та й зі швидкістю не все було в порядку. «Шахтар» вже й не старався забити третій гол – вистачало і двох... «Карпатам» за старання спасибі, але індивідуальну майстерність ще ніхто не відміняв.

Усе це повідомляється в п’ятницю на офіційному сайті ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів