«Карпати» (Львів) – «Металург» (Донецьк) – 0:1 (відео)

22:10 3 серпня 2014 р.

Єдиний гол у сьогоднішньому матчі у Львові

Єдиний гол у сьогоднішньому матчі у Львові
Фото: скріншот з «YouTube»

Господарі поля й сьогодні засвідчили свою гостинність щодо футболістів зі сходу України.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

«Карпати» (Львів) – «Металург» (Донецьк) – 0:1

2-й тур. 3 серпня, 19:30. «Україна», Львів. Сонячно. +28°С

Арбітр – Сергій Березка (Київська обл.).

Асистенти арбітра: Володимир Жарий (Павлоград, Дніпропетровська обл.), Ярослав Трехліб (Дніпропетровськ).

Четвертий арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве, Закарпатська обл.).

Делегат ФФУ – Віктор Безрук (Луганськ). 

Спостерігач арбітражу – Олександр Дегтярьов (Одеса).

«Карпати»: Ільющенков, Лобай (Чачуа, 67), Гітченко, Балажіц, Мірошніченко, Голодюк, Худоб’як, Мартинюк (Марусич, 81), Ксьонз, Пучковський (Сергійчук, 60), Кожанов.

Запасні: Мисак, Пластун, Костевич, Маркович.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

«Металург»: Бандура, Нойок, Чечер, Прийма, Насонов (Мишенко, 88), Макрідіс, Шарпар, Нельсон, Лазіч, Морозюк (Задерака, 65), Александре (Барановський, 81).

Запасні: Паньків, Акименко, Мисик, Поступаленко.

Головний тренер – Володимир Пятенко.

Гол: Лазіч, 19.

Попередження: Балажіц, 90+1.

Голуби миру, сині та жовті кульки, хвилина мовчання... Так починався новий футбольний сезон у Львові.

Дебют Ігоря Йовічевіча перед львівською публікою екзаменував один з найбільш незручних суперників «зелено-білих» донецький «Металург». Хоч і без Мораєса, свого ключового виконавця, підопічні Володимира Пятенка доволі швидко почали господарювати на полі.

«Карпати» ж нагадували самих себе тиждень тому, в Ужгороді, коли до перерви діяли мляво і беззубо. Порівняно з тим матчем Ігор Йовічевіч зробив одну заміну – замість Чачуа з перших хвилин вийшов Кожанов. 

Попри те, що в центрі поля у «Карпат» грали досвідчені виконавці, у яких за спиною не одна сотня матчів у Прем’єр-лізі, господарі не могли ані зачепитися за м’яча, ані контролювати його. «Леви» повністю віддали ініціативу супернику, у розрахунку на контратаки.

Але й тут було все досить складно. Тарас Пучковський лічені рази перебував із м’ячем, а Голодюк, Ксьонз, Худоб’як, Мартинюк та Кожанов не узяли на себе роль лідера. 

Не стало нічого дивного в тому, що «Металург» відкрив рахунок в матчі. Після навісу зі штрафного, Лазіч вистрибнув між Худоб’яком та Лобаєм і спокійно зрізав м’яча у кут воріт Ільющенкова.

А наприкінці тайму трапився доволі неоднозначний епізод, який головний суддя Сергій Березка трактував на користь «Карпат». Після сейву Ільющенкова, який парирував парашут з флангу, Чечер у боротьбі з суперником в падінні пробив – круглий влучив у перекладину, упав десь в районі лінії воріт і відлетів у поле. Чи перетнув м’яч цю лінію повністю сказати дуже складно навіть після повторів – як би там не було, але арбітр взяття воріт не зафіксував. 

Після перерви «Карпати», як і тиждень тому, додали в швидкості і почали більш активно пресингувати своїх опонентів. Кожанов та Ксьонз заворушилися на флангах, однак до традиційних навісів справа не доходила, адже наразі в команди нема досвідченого таранного форварда, яким був раніше Олександр Гладкий.

Все ж перші десять хвилин другого тайму «Карпати» виглядали набагато сильніше та цікавіше, аніж до перерви. Не зрозуміло лише те, чому «зелено-білі» не грали так з початку матчу.

Після декількох спроб пробити, найкраща нагода була у Балажіца – після навісу зі штрафного словенець виграв боротьбу у Чечера і зрізав м’яча головою в кут. Лише сантиметри врятували донеччан від пропущеного гола.

Вже за мить Голодюк вривався в штрафний і бив з гострого кута – не точно. Активніше за Пучковського почав грати Сергійчук, який дебютував у вищій лізі українського футболу. Невдовзі йому на допомогу вийшов Марусич, який теж провів на найвищому рівні мізерну кількість хвилин. 

Та навіть попри величезну кількість спроб прострілити до карної зони, пробити чи ще якось загострити ситуацію, гравцям «Карпат» не вдалося добитися головної мети – забити гол. Тож «зелено-білі» залишилися з нулем, хоча другий тайм цього матчу, мабуть, додав уболівальникам позитивних емоцій та віри у краще майбутнє.

Таким бачили сьогоднішній футбольний матч у Львові в  Інформаційному центрі ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів