«Карпати» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 0:2 (відео)

21:40 31 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: sport-xl.org

Провести гольову атаку «зелено-білим» так і не вдалося.

У прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати» повідомили сьогодні, 31 липня: 

2-й тур. 31. липня, 19:30. «Арена Львів», 10 044 глядачі.  Сонячно. +27°С

Арбітр – Анатолій Жабченко (Сімферополь).  Асистенти арбітра: Андрій Скрипка (Кропивницький), Семен Шлончак (Черкаси). Четвертий арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.). Директор матчу ФФУ – Степан Понайда (Львів). Спостерігач арбітражу – Віктор Дердо (Чорноморськ, Одеська обл.).

«Карпати»: Підківка, Ксьонз, Лобай, Нестеров, Кравець (Грисьо, 68), Новотрясов, Чачуа, Худоб’як (Заїкин, 90+3), Костевич, Мірошніченко (Маркович, 89), Бланко-Лещук.

Запасні: Мозіль, Сениця, Кльоц, Саламаха.

В.о. головного тренера – Сергій Зайцев.

«Динамо»: Шовковський, Антунес, Драговіч, Морозюк, Ярмоленко, Мораєс (Гладкий, 77), Сидорчук (Гармаш, 80), Рибалка, Віда, Д. Гонсалес (Громов, 72), Буяльський.

Запасні: Рудько, Очігава, Корзун, Макаренко.

Головний тренер – Сергій Ребров.

Голи: Ярмоленко, 31, 84.

Попередження: Костевич, 66, Ксьонз, 71, Новотрясов, 77, Лобай, 78 – Ярмоленко, 75.

Найсильніша команда України приїхала до Львова зі своїм лідером. Андрій Ярмоленко відбув свою дискваліфікацію, тож на матч проти «Карпат» вийшов із величезним бажанням.

У «зелено-білих» бажання було точно не менше. Нехай, зі стартових хвилин довелося захищати свої ворота під тиском чемпіона, але робили це «леви» відчайдушно та надійно. 

І справді, по-справжньому гольових моментів у «Динамо» не було. Так, не бракувало тиску, гострих навісів та прострілів, однак ударів було мало. Спершу пробити Підківку спробував Мореєс, але Роман обрав вдалу позицію і намертво забрав м’яча. З-за меж штрафного пробивав і Ярмоленко – тут теж клопотів не було.

Власне, перший гольовий момент створили якраз господарі. Костевич просто геніально продерся флангом, уникнув двох підкатів і вийшов на хорошу позицію для прострілу. У спробі обдурити кількох опонентів, Володя зробив паузу, після чого вже прострілив. Дальню штангу замикав Худоб’як, але м’яч не ліг як слід на ногу, і пролетів біля штанги. 

Натомість забило «Динамо». Після довгого пару Ярмоленко виграв позицію у двох оборонців і перекинув Підківку, який кинувся на перехоплення. Василь Кравець намагався захистити ворота, але нападник киян пробив точно – 0:1. 

Практично одразу ж «Карпати» могли відігратися. Стандарт від Лобая завершився скидкою Нестерова на Лещука, який намагався пробити у стрибку. Це аргентинцю вдалося, однак на висоті був Шовковський, який у такому ж стрибку упіймав м’яча до рук. 

Нехай у першому тайму «Карпати» за рахунком поступилися, але варто було віддати належне моральному настрою команди на цю гру. «Леви» діяли максимально агресивно, жорстко, на межі фолу, але не грубо, про що свідчить відсутність жовтих карток. Із таким же запалом підопічні Сергія Зайцева вийшли на другий тайм. 

Одразу зі стартовим свистком, гонимі трибунами, карпатівці почали тиснути киян за рахунок швидких випадів від Ксьонза, а також чіплянь Лещука, який скидав круглого партнерам то головою, то ногою. Загострення виникало з кожного флангу, особливо небезпечними була серія навісів від Костевича. 

«Динамо» відповіло неточним штрафним від Ярмоленка, після чого почало катати м’яча у центральній зоні. Відпочивши, гості вдалися до гострих закидань на вінгерів. Один з таких проривів завершився рятівним фолом Ксьонза, який не пустив Гонсалеса до штрафного майданчика. Другий перспективний штрафний кияни так само змарнували. 

Чим менше залишалося до кінця, тим більше виростала температура матчу. Агресивні підкати перетворювалися у грубі фоли, арбітр все частіше витягав з кишені жовті картки. Кілька разів спалахували сутички між гравцями. Натомість, моментів біля воріт не було. До 84-ї хвилини. Отримавши передачу від Гладкого, який вийшов на заміну, Ярмоленко неймовірно сильно та точно пробив під перекладину метрів з 22-ох. Шансів зреагувати на такий удар просто не було – 0:2.

Заплющивши очі на рахунок, «зелено-білі» пішли вперед. Ксьонз із оборони перемістився ближче до Бланко-Лещука, натомість його місце закрив свіжий Маркович. Провести гольову атаку «левам» так і не вдалося, але 10 тисяч уболівальників потішив Роман Підківка, який відбив сильний удар Гладкого ногою у падінні. «Карпати» програли чемпіону, але заслужили теплі слова та оплески трибун за старання, характер і самовіддачу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів