Капітан Америка, Халк і Залізна Людина зіграють у Львові в баскетбол, щоб врятувати життя

12:39 26 серпня 2021 р.

Фото до новини

Відкритий кубок Львова з баскетболу у неділю, 29 серпня, завершиться чотирма благодійними матчами за участі відомих людей у формі супергероїв. Так баскетболісти разом із бізнесменами, меценатами, байкерами, депутатами, айтівцями долучаються до порятунку маленької львів'янки Вікторії Полюги, якій потрібно ще 38 мільйонів гривень на укол життя.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

У неділю, 29 серпня, у ЦТДЮГ на Погулянці відбудеться Відкритий кубок Львова з баскетболу. Ігри завершаться видовищним благодійним турніром: це чотири виставкові матчі 5х5. Зірковими гравцями стануть бізнесмени, меценати, байкери, депутати, айтівці та інші. Чотири команди гратимуть у формах супергероїв культових Marvel Comics: «Капітан Америка», «Халк», «Тор» і «Залізна людина».

«У нас виникла ідея провести такий благодійний матч, щоб допомогти Вікторії Полюзі. Ми просто написали пост у Facebook і навіть не очікували, що зголоситься аж 54 учасники. Умовою участі у турнірі був перерахунок 1 тисячі гривень на один з реквізитів дівчинки, але знаємо, що деякі учасники скидали і понад 5 тисяч. Думаю, що ми зберемо до 80 тисяч гривень», – сказав Денис Головко, співорганізатор Відкритого кубку Львова з баскетболу.

«Можливість допомогти тому, хто цього потребує, – це суперсила, яка доступна кожному. Зараз це демонструють львівські баскетболісти та відомі люди, яких вони залучити до проведення цього благодійного матчу. За ініціативи міського управління спорту, баскетболісти зорганізувались і організувати такі видовищні змагання. А найголовніше, що вони допомагають врятувати життя маленької львів’янки.

Зараз збір коштів просувається дуже поволі, тому аби ми встигли, потрібно суттєво прискоритись. Маємо надію, що такі заходи привернуть ще більше уваги до Вікторії, і ми зможемо їй допомогти», – наголосила Ольга Клінова, волонтерка благодійної кампанії «Врятуємо Вікторію разом».

Так спортивне середовище Львова та небайдужі люди підтримують благодійну ініціативу «Врятуємо Вікторію разом». Учасники благодійного турніру вже, ще до матчу, зібрали понад 65 тисяч гривень, і їхній збір триває.

Додамо, що до збоку коштів дівчинці долучаються й інші Відкриті кубки Львова, проведення яких дофінансовує управління спорту Львівської міської ради.

«Наша програма Відкритих кубків Львова налічує змагання із 40 різних видів спорту.  Всі ці кубки відбуваються на високому рівні. До прикладу, на Кубок Львова з баскетболу ми виділяємо 125 тисяч гривень. Впевнений, що цей турнір буде дуже цікавим.

Додам, що всі наші Відкриті кубки долучаються до соціальних ініціатив і цього року майже всі спортивні події у Львова підтримують збір коштів для Вікторії Полюги», – заначив Антон Нікулін, начальник управління спорту ЛМР.

Місце проведення Відкритого кубку Львова з баскетболу: ЦТДЮГ на Погулянці, вул. Вахнянина, 29. Благодійні матчі розпочнуться о 15:00. Розклад матчів оприлюднять на сторінці Львівської федерації баскетболу у Facebook.

Вхід вільний.

Нагадаємо, у Львові триває загальноміська благодійна ініціатива «Врятуємо Вікторію разом». Маленька львів'янка Вікторія Полюга має рідкісне генетичне захворювання – спінальну м'язову атрофію (СМА). Для того, щоб врятувати її життя, потрібен укол препарату Zolgensma за 55 мільйонів гривень.

Підтримати збір коштів закликав міський голова Львова Андрій Садовий. Уже долучилися ТМ «Рукавичка», індустріальний парк «Спарроу Індастріз», ринок «Шувар», ТРЦ Victoria Gardens, мережа супермаркетів «Арсен», Крамар ЛТД, «King Cross Leopolis», ТЗДВ «Галант», ТОВ «Ромус-Поліграф», Регіональний ландшафтний парк «Знесіння», освітні заклади Львова, Школа мистецтв вільних і небайдужих, митці і письменники Сергій Жадан, Ірина Янцо (Анця), Назар Стригун, Мар'яна Савка, Соломія Чубай, Марія Онещак, Львівська обласна бібліотека та її керівниця Тетяна Пилипець, а також 6-ий Молокія Львівський півмарафон, спортивні осередки Run4U, Swim4U та численні приватні жертводавці.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів