ФІФА розповіли про те, хто такі Бандера й Шухевич

13:38 4 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Федерація футболу України не вважає їх злочинцями й буде домагатися, аби символіку ОУН виключити з переліку забороненої атрибутики.

Як повідомляє сьогодні, 4 жовтня, на своїй сторінці у Facebook народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, він і його колега по парламентській фракції Андрій Іллєнко зустрілися в штаб-квартирі Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у Цюриху з головою її департаменту з комунікацій і зв'язків із громадськістю Вальтером де Грегоріо в Цюріху й надали йому докази того, що символіка національно-визвольних змагань в Україні до переліку заборонених не входить. Дослівно ж нардеп інформує з цього приводу: «Ми передали англомовні книжки про УПА, статті зі журналу «Український тиждень» про історію національно-визвольних змагань,петицію від українських уболівальників, а також перекладену англійською мовою заяву одного з українських асоційованих членів ФАРЕ для радіо «Свобода» про те, що вони не брали участі в моніторингу поєдинку Україна – Сан Марино».

У ФІФА, своєю чергою, пообіцяли вивчити всі матеріали й упродовж тижня оголосити про своє офіційне рішення. Тим часом на гарячковість кваліфікації нею символіки на трибунах стадіону «Арена Львів» як нацистської обіцяли вказати їй і у Федерації футболу України

Як повідомляло інформаційне агентство «Українські Національні Новини», перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко заявив 1 жовтня на зустрічі з представниками громадськості: «Ми не згодні з рішенням ФАРЕ включити до переліку дискримінаційних символів постатей Степана Бандери та Романа Шухевича та червоно-чорного прапору. Ми підтримаємо ініціативу громадськості, яка зреагувала на цю проблему, ми вдячні за те, що громадськість виступає небайдужою в питанні захисту українського футболу».

Сергій Стороженко запевнив тоді також, що ФФУ готова підтримати ідею звернутися до ФІФА з проханням, аби ця міжнародна футбольна організація рекомендувала ФАРЕ виключити символіку ОУН та провідників національно-визвольного руху з переліку дискримінаційних символів.

Як повідомляв «Щоденний Львів», дисциплінарний комітет ФІФА заборонив впускати 11 жовтня глядачів на відбірковий матч чемпіонат світу 2014 року між збірними України й Польщі у Харкові й проводити на стадіоні «Львів Арена» матчі турнірів під егідою ФІФА до закінчення відбору на чемпіонат світу 2018 року, бо повірив свідченням громадської мережі «Футбол проти расизму в Європі» («FARE»), що 6 вересня під час матчу збірних України й Сан-Марино на стадіоні «Арена Львів» вболівальники першої з них нібито демонстрували расизм і нацизм.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів