ФІФА покарала львівські «Карпати» на 295 тисяч євро за спробу заощадити на Даушвілі

14:30 13 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: fan-sector.com

Хоч грузинський ФК «Зестафоні» наполягав на 360 тисячах.

Як повідомляють сьогодні, 13 листопада, «Вести», Палата з вирішення суперечок Міжнародної федерації футболу (ФІФА) зобов'язала ФК «Карпати» (Львів) виплатити компенсацію за підготовку півзахисника Даушвілі на користь ФК «Зестафоні». Сума компенсації – 295 000 євро, хоч грузинський клуб наполягав на 360 тисячах.

Півзахисник Даушвілі, відігравши в «Зестафоні» шість повних сезонів, в серпні 2011- го підписав попередній контракт з Карпатами», який набирав чинності з 1 січня 2012 року.  вартість одного з основних футболістів «Зестафоні», який викликався в різні збірні Грузії, до того часу оцінювалася в межах 0,5-1 млн. євро.

Львів'яни за п'ять місяців до закінчення контракту гравця з «Зестафоні» зіграли на випередження і уклали попередній контракт (на чотири сезони), що не забороняється правилами ФІФА. Новина про це була розміщена на офіційному сайті «Карпат» (з фотографією футболіста з клубною футболкою і в компанії з генеральним директором Ігорем Дедишиним).

Пізніше вона, як пишуть «Вести», звідти зникла. Але залишилася на інших сайтах, які скопіювали цю інформацію (наприклад, http://terrikon.com/posts/93665 ).

У січні 2012 року ФК «Зестафоні» звернувся до ФК «Карпати» з вимогою виплатити компенсацію за підготовку футболіста, який змінив клуб до свого 23 -річчя (360000 євро відповідно до регламентних норм ФІФА: по 60 тисяч за кожен з шести сезонів). Але сторони не зуміли домовитися.

У лютому 2012-го у Федерацію футболу Грузії прийшов запит міжнародного трансферного сертифікату на Даушвілі від ФК «Львів». У ньому було зазначено, що футболіст 10 лютого уклав контракт з ФК «Львів» на термін до 31 грудня 2013 року.

А вже 1 березня 2012-го Даушвілі був заявлений за «Карпати» на підставі трансферного контракту з ФК «Львів». Влітку «Львів» збанкрутував і пропав із футбольних «радарів», компенсацію грузинам начебто вже і не з кого вимагати.

Але у ФІФА розсудили інакше, зобов'язавши «Карпати» компенсувати витрати з підготовки футболіста ФК «Зестафоні». При цьому Даушвілі по закінченні сезону-2012/2013 виявився у списку тих гравців, яких «Карпати» виставили на трансфер, і до цих пір не провів за львів'ян жодного матчу в поточному чемпіонаті (одна гра в першості молодіжних складів).

За наявною інформацією, грузинський легіонер не згоден на зниження йому в «Карпатах» зарплати. Всього за два роки Даушвілі зіграв за основний склад «Карпат» 35 матчів у чемпіонаті і Кубку України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів