FIFА підписала контракт із «Газпромом», а FARE дружить з агентами Кремля

22:02 1 жовтня 2013 р.

Народні депутати Мірошниченко та Іллєнко у четвер їдуть у штаб-квартиру FIFA з політичною лекцією на історичну тему.

Україна оскаржуватиме рішення Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА), яка днями дискваліфікувала стадіон «Арена Львів» на відбіркові матчі за участю yаціональної збірної до 2018 року і оштрафувала Федерацію футболу України на 45 тисяч швейцарських франків за поведінку вболівальників збірної України з футболу під час матчу «Україна – Сан-Марино», що відбувався у Львові 6 вересня.

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков перебуває зараз у Швейцарії, щоб подати апеляцію. Хоча подати апеляцію поки що і неможливо. Про це говорив учора віце-президент Федерації футболу України пан Стороженко, тому що немає ще мотивувальної частини і повністю рішення немає. Дехто говорить про те, що рішення ФІФА – це ознака ставлення до України, як до країни третього світу, бо, мовляв, якби так поводилися вболівальники збірних Франції, Великобританії чи Іспанії, то вердикт, мовляв, був би не таким.

На думку ​​народного депутата Ігоря Мірошниченка, про що він говорив у студії "Радіо "Свобода",  головна проблема України полягає у тому, що нікому не відома організація FARE, зі 160 асоціативних членів якої лише троє є в Україні, робить висновки, доповідає ФІФА, і на снові цих висновків абсолютно нікому не відомої організації ФІФА висловлює отакий свій серйозний вердикт Україні.

Мірошниченко каже, що Україна у плані безпеки на стадіонах – одна з найбезпечніших держав у Європі. Він переконаний, що не було ніяких нацистських вигуків чи неонацистських проявів на трибунах. І про це ніхто не знав, допоки не піднялися люди, які називають себе офіційними представниками організації FARE. Але конкретних звинувачень і досі немає. Мірошниченко вважає, що Польща просто скористалася можливістю полегшити участь своєї національної збірної – зіграти у Харкові без глядачів.

Мірошничнко: "Але головна провокація все ж таки криється у тому, що, таки мені здається, і ми, до речі, бачили на відео не тільки у Львові, а вже й на інших українських стадіонах, є така група молодиків, яку я умовно назвав би якимось переїзним шапіто провокаторів – 5-10 чоловік, які нібито «зігують», роблять нацистські жести на камеру, відверто, без втручання міліції, а потім доповідають ФІФА, що Україна – нацистська держава, що у нас тут неонацистські прояви, расистські вигуки. Це вигідно кому?

Давайте будемо відвертими. Я навіть не хочу говорити про те, що ФІФА підписала новий контракт із «Газпромом». Я не буду навіть говорити про те, що представники організації FARE мають безпосередній стосунок до штатних агентів Кремля, які сьогодні працюють в Україні. Але разом з тим, ми маємо чітко розуміти, що сьогодні Україна стоїть перед доленосним, я б сказав, вибором і підписанням угоди про асоціацію. Абсолютно брутально чинить тиск на Україну, аби підписання угоди з ЄС про асоціацію на Вільнюському саміті не відбулося,– Росія. І Росії дискредитація України, у тому числі на рівні спорту, футболу,  вигідна. І тому я сказав би, що ця провокація в першу чергу вигідна Москві.

І саме завдяки цій успішній провокації скористалися з ситуації дикі українофоби, у тому числі Федерація футболу, які вирішили під приводом дискваліфікації львівського стадіону та збірної України з футболу ще й заборонити національні символи. Разом з тим поляки вигідно скористалися цим моментом.

Але я хочу сказати, що ми вже сьогодні надіслали в СБУ звернення з вимогою перевірити провокації, організаторів цих провокацій і діяльність організації FARE, яка дискредитувала Україну і дала хибні дані ФІФА. А також разом з тим ми будемо їхати вже на цьому тижні до штаб-квартири ФІФА і спробуємо вимагати як громадяни у першу чергу, які мають трошки ширші повноваження, бо депутати мають мандат довіри, аби дискваліфікацію зі львівської арени зняли і вболівальників на трибуни у Харків повернули".

"У четвер я і мій колега Ігор Мірошніченко летимо у Швейцарію до штаб-квартири FIFA і будемо намагатися пояснити футбольним чиновникам несправедливість санкцій проти України. Беремо з собою червоно-чорний прапор, портрети героїв національно-визвольних змагань та англомовну літературу про український визвольний рух". Це написав у Фейсбуці політолог за фахом Андрій Іллєнко, депутат Верховної Ради, голова Київської міської організації ВО "Свобода".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів