Дві поразки львів'ян у Києві (відео)

09:15 20 вересня 2020 р.

Фото до новини

Кияни ліпше і грають, і пишуть про футбол. Післямови до суботнього матчу "Динамо" Київ - "Львів" - 3:1.

DailyLviv подає два погляди на гру у Києві: спортивних журналістів ПФК "Львів" та ФК "Динамо".

У третьому турі Favbet ліги сезону 2020/2021 «Львів» зіграв на виїзді з київським «Динамо». Матч завершився прикрою поразкою «синьо-золотих левів», повідомила інформаційна служба ПФК «Львів».

...Головними творцями певної несподіванки стали наставники обох команд, які на очне протистояння виставили суттєво змінені стартові склади порівняно з попередніми зустрічами відповідно. Втім, якщо зміни у стартовій 11-ці киян були пов’язані із ротацією після дуелі з «АЗ» у Лізі Чемпіонів, то наставник «Львова» Георгій Цецадзе вдався до кадрових пертурбацій через відверто незадовільну гру команди у попередньому турі з «Колосом».

...Попри незадовільні прогнози скептиків, дебютні хвилини двобою не проходили під акомпанемент ігрової переваги «Динамо». Команди діяли на рівних, а основні події точилися у центральній зоні футбольного поля. Було багато боротьби, часто неправомірної, зокрема, з боку львів’ян. ...До завершення першого тайму рахунок на табло НСК «Олімпійський» так і не змінився.

На старті другої половини гри Мірча Луческу кинув у бій цілий легіон виконавців, який був спрямований на підсилення атакувальних дій «Динамо». ...Вже на 48 хвилині Циганков, який ледь встиг з’явитись на полі, ударом з пенальті рахунок у протистоянні відкрив. Передував цьому епізоду момент зі швидкою атакою господарів, наприкінці якої Клименчук сфолив у власному карному майданчику на Супрязі. ...На 62 хвилині Клименчук класно подав штрафний, з якого у підсумку Челіч заштовхав м’яча до сітки воріт киян. На відновлення паритетного рахунку «динамівці» відреагували шквалом своїх атакувальних дій. ...Згодом пішла гра на зустрічних. Будь-який стартовий розподіл сил залишився далеко позаду, у передматчевій статистиці. Стало зрозуміло, що триває битва до забитого м’яча. Під завісу гри емоції у таборах обох колективів стали не на жарт вирувати. Своє попередження за надмірну експресію отримав і наставник «Львова» Георгій Цецадзе. Згодом другого «гірчичника» та відповідно і червоне світло побачив перед собою Міхоубі. Львів’яни залишились у меншості та були змушені робити ставку лише на захист. Чисельну перевагу «Динамо», втім, доволі швидко втілило у другий забитий м’яч. На 87 хвилині Шапаренко влучно пробив зі штрафного. На куражі кияни відзначились і втретє. Супряга у компенсований час завершив своє візаві з Літовченком заключним м’ячем у зустрічі. «Львів», продемонструвавши доволі непогану гру, таки поступився київському «Динамо».

А ось так описали вчорашній поєдинок спортивні журналісти футбольного клубу "Динамо" Київ:

"Київське "Динамо" провело черговий матч у насиченому вересневому ігровому графіку - сьогоднішнім суперником "біло-синіх" у рамках 3-го туру Favbet Ліги став "Львів". Мірча Луческу провів шість замін у стартовому складі киян порівняно з матчем проти АЗ: Сирота, Шепелєв, Андрієвський, Цитаїшвілі, Вербич і Лєднєв з'явилися на полі замість Караваєва, Сидорчука, Шапаренка, Родрігеса, де Пени та Буяльського. Змінився і капітан "Динамо" - пов'язку вперше приміряв 21-річний Віталій Миколенко.

У першому таймі команди показали обережний футбол, практично без просування вперед і загострення гри. Перший момент біля воріт "Львова" динамівці створили на 9-й хвилині, коли Олександр Сирота після подачі кутового пробив головою - повз ворота. Подальше затишшя в грі перервав Владислав Супряга, якого на ударну позицію дальньою передачею вивів Георгій Бущан. Однак захисник "Львова" Кравчук встиг у підкаті вибити м'яч із-під ніг форварда.

До перерви команди завдали лише по одному удару в бік воріт, приділивши основну увагу позиційній боротьбі. Не принесла результату і ціла низка кутових, які "біло-сині" виконали в першому таймі. Динамівці облаштувалися у штрафному гостей лише наприкінці 45-хвилинки - на потужний постріл Вербича у ближній кут зреагував Литовченко, а удар Шепелєва заблокував захисник.

Перед другим таймом тренерський штаб "Динамо" провів відразу чотири заміни: Сидорчук, Шапаренко, Циганков і Буяльський вийшли замість Андрієвського, Шепелєва, Цитаїшвілі та Лєднєва. Свіжі гравці значно активізували гру "біло-синіх" в атаці і, як і в нещодавньому поєдинку з АЗ, динамівці вийшли вперед відразу після перерви. На 48-й хвилині Клименчук штовхнув Супрягу в спину, зірвавши атаку "Динамо" і заробивши пенальті у свої ворота. Циганков із 11-ти метрів холоднокровно пробив у протилежний від Литовченка кут і відкрив рахунок.

Отримавши перевагу, кияни почали віддавати ініціативу "Львову", при цьому загрожуючи воротам суперників швидкими контратаками. Миколенко увійшов до штрафної з лівого флангу та пробив, але не влучив у площину воріт, а на удар Супряги головою зреагував Литовченко.

Втративши свої моменти, динамівці дозволили забити суперникам - на 62-й хвилині "Львову" вдалося зрівняти рахунок у результаті штрафного. Після подачі з лівого флангу та подальшого удару Бущан здійснив сейв, проте гравці "Львова" заштовхали м'яч у ворота - відзначився Макс Челич.

Мірча Луческу відреагував на пропущений м'яч, випустивши другого нападника - Артема Кравця замість Беньяміна Вербича. Кияни пішли вперед ще більшими силами, а наші суперники стали фолити все частіше. Атмосфера на НСК "Олімпійський" загострилася до такого ступеня, що Віктором Копієвським були попереджені наставник "Львова" Георгій Цецадзе й асистент головного тренера "Динамо" Дієго Лонго. А Маруан Міхобі залишив свою команду в меншості на фінальні хвилини, заробивши другий "гірчичник" за відмашку від Циганкова.

Міг вийти вперед і "Львів" - Клименчук після сольного проходу пробив із-за меж штрафного - над поперечиною. Однак переломним у поєдинку став удар Миколи Шапаренка зі стандарту, заробленого Віталієм Буяльським, у лівий верхній кут воріт - воротар "Львова" торкнувся м'яча, але не зумів урятувати свою команду. А в компенсований час крапку в матчі поставив Владислав Супряга, якого, ефектно обігравши захисника, вивів на ударну позицію все той же Шапаренко".

Крім різниці в рахунку на користь киян, очевидна також на їхню ж користь різниця в розумінні і описанні подій на футбольносму полі. Аж до такої мовної деталі, як прізвище "Литовченко". 

Favbet Ліга, 3-й тур

19.09.2020. м. Київ, НСК "Олімпійський". Без глядачів

"Динамо" (Київ) - ФК "Львів" - 3:1 (0:0)

"Динамо": Бущан - Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко - Андрієвський (Сидорчук, 46), Шепелєв (Шапаренко, 46), Цитаїшвілі (Циганков, 46), Вербич (Кравець, 67), Лєднєв (Буяльський, 46) - Супряга.

"Львів": Литовченко - Кравчук, Челич, Міхобі, Клименчук - Борзенко, Грисьо (Комарець, 64), Айнсалу, Кошман (Велвес, 75), Філіпе - Нич (Романчук, 88).

Голи: Циганков (48, пен.), Шапаренко (87), Супряга (90+5) - Челич (62).

Попереджені: Шапаренко (71), Супряга (80) - Грисьо (21), Айнсалу (25), Клименчук (48), Кравчук (59), Міхобі (73).

Вилучений: Міхобі (83, друге попередження).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів