Десантники освоюють новий для себе вид спорту

17:40 3 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/www.dshv.mil.gov.ua

У Десантно-штурмових військах впроваджено новий олімпійський вид спорту – регбі.

Про це повідомили в середу, 3 квітня, в прес-службі командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, де також розповіли, що регбі впроваджено в ДШВ для підвищення фізичних навичок десантників зі швидкості, спритності, витривалості, координації рухів та боротьби. А з військовослужбовців 95-ї окремої десантно-штурмової бригади вже створено першу збірна команду ДШВ з регбі.

«Ініціатива впровадження регбі.в лавах українського десанту належить командувачу Десантно-штурмових військ ЗС України – генерал-лейтенанту Михайлу Забродському. Цей вид спорту активно застосовується в багатьох арміях країн світу, в тому числі – в НАТО», – поінформували також у ДШВ.

«Уже впродовж місяця в Житомирі проходить підготовка команди регбістів. Надають їм методичну допомогу сертифіковані тренера та представники Федерації регбі України (ФРУ) – спортивний директор ФРУ, титулований спортсмен з величезним досвідом, який свого часу керував збірними командами України, кілька років виступав за французькі регбійні команди, п'ятиразовий володар Кубка та чемпіон Іспанії, старший тренер ФРУ Павло Рожков координатор програми «Gets info Rugby», а також тренери столичної дитячої команди з регбі «Київські соколи» - Роман Горностай та Олег Сморчков», – розповіли також у ДШВ.

Роман Горностай зазначив: «Я – сержант запасу, воював в складі 95-ї бригади у 2014 та 2015 роках. І знаю, що цей вид олімпійського спорту досить потрібний в підготовці десантників».

Начальник фізичної підготовки і спорту командування Десантно-штурмових військ ЗС України, підполковник Андрій Палагін, повідомив: «Збірна команда посилено тренується, для спортсменів створені всі необхідні умови. Вже в цьому місяці наші регбісти будуть брати участь у чемпіонаті Києва. Згодом від підпорядкованих військових частин будуть відібрані кращі спортсмени, які пройдуть відповідні збори для подальшої підготовки своїх команд. А в літку цього року, вперше в Десантно-штурмових військах ми плануємо провести чемпіонат з регбі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів