Депутат-свободівець твердить, що символіка ОУН та УПА не заборонена футбольними федераціями

09:29 10 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Запевняє також, що жодні санкції не загрожують львівським «Карпатам» за те, що вони затвердили червоно-чорний прапор своїм офіційним символом.

Народний депутат із парламентської фракції ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко стверджує в коментарі інформаційній агенції «Українські Національні Новини», що футбольні функціонери з Європи та України визнали, що червоно-чорні прапори й портрети Сепана Бандери та Романа Шухевича не є забороненими. Відтак запевняє – від того, що футбольний клуб «Карпати» затвердив червоно-чорний прапор як офіційний символ, зі слів нардепа, «жодних загроз (санкцій ФІФА. – Ред.) не існує».

«Так само, як і жодних заборон на червоно-чорний прапор чи портрет Сепана Бандери чи Романа Шухевича, чи навіть «галицького лева», який в тому числі використовувала дивізія «Галичина», – додав Ігор Мірошниченко. «Але разом з тим – це символ міста і він сягає своїм корінням і традиціями ще короля Данила Галицького. Тому жодних санкцій не може бути. Хочу нагадати, що футбольний клуб «Карпати» в червоно-чорній формі виїзній грав десь роки 4 тому постійно. В даному випадку, він лише долучив ще один із символів клубу, який був неофіційним», – запевняє також депутат.

Зі слів Ігоря Мірошниченка, організація FARE («Футбол проти расизму в Європі») зрозуміла, що втрапила в міжнародний скандал через штраф за символіку ОУН-УПА і видалила брошуру з тлумаченнями нацистських символів. «Немає цієї брошури, FARE не визнає, що вона існувала. Вони зараз видалили цю брошуру зі свого сайту і говорять, що такої брошури не існує. Хоча скрін-шоти справді є і ця брошура нібито була, але насправді FARE видалила цю брошуру не даремно. Вони розуміють, що вони вляпалися в міжнародний скандал і тут питання вже не футбольне, а політичне. Мова йде про системну і планомірну дискредитацію України», – наголосив депутат.

Ігор Мірошниченко повідомив також – і Міжнародна федерація футболу (ФІФА), і Федерація футболу Україхни підтвердили, що символіка ОУН-УПА не є забороненою. «Ми були у штаб-квартирі ФІФА і нам пообіцяли, що впродовж тижня надішлють вичерпний перелік того, що заборонено. Але очевидно, що ні прапор червоно-чорний, ні портрети – вони не заборонені. Вчора видали буклет (у ФФУ. – Ред.), в якому немає ні Степана Бандери, ні Романа Шухевича, ні червоно-чорного прапору. Це означає, що вони визнали, що впродовж місяця деякі функціонери спекулювали на цій темі, намагалися брехати людям, казали, що це через національно-патріотичну символіку. Насправді – ніяк не через неї, а через групу провокаторів, які завтра можуть з'явитися будь-де. І це контролювати неможливо», – констатував Ігор Мірошниченко.

Нагадаємо – як повідомляв «Щоденний Львів», футбольний клуб «Карпати» проголосив червоно-чорний прапор своїм офіційним символом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів