ЧС-2014: Україна мріє про Ісландію, а Румунія - про Україну

19:24 16 жовтня 2013 р.

21-го жовтня в Цюріху відбудеться жеребкування раунду плей-оф футбольних національних збірних Європи, які посіли другі місця у відбірному турнірі і продовжують боротьбу за чотири путівки до Бразилії на чемпіонат світу 2014 року.

Ці путівки здобудуть чотири команди, які переможуть суперника за підсумками двох матчів: удома і в гостях.

За рішенням FIFA, національні команди країн будуть поділені на "сіяних" і "несіяних" - згідно з рейтингом національної асоціації. Таким чином Україна, Греція, Португалія, Хорватія ввійшли до числа "сіяних", а до числа "несіяних" потрапили Франція, Румунія, Швеція, Ісландія.

Це означає, що збірна України змагатиметься з однією із чотирьох команд - збірною Франції, Румунії, Швеції або Ісландії.

Найбільше претензій до такого розподілу збірних за рейтингом мають французи. Вони сподіваються, що до 21 жовтня FIFA ще змінить своє рішення. Певна логіка у претензії французів є, адже вони грали у групі, де було не шість, а п'ять команд. Тому, зігравши на два матчі менше від інших європейських збірних, Франція набрала відповідно менше очків і зазнала втрат у своїй рейтинговій позиції.

Звісно, що ніхто з тренерів і гравців української збірної не палає бажанням грати проти Франції. Найліпший варіант для збірної України - збірна Ісландії.

А ось головний тренер збірної Румунії Віктор Піцурке в інтерв'ю румунським ЗМІ заявив, що хотів би позмагатись з "жовто-синіми" у стикових матчах за право поїхати у Бразилію: "Найбільш небезпечним суперником є ​​Португалія. Україна досягла серйозного прогресу за останній рік - хотілося б зіграти саме з цією командою". У формальному компліменті румунського фахівця все ж видно невисоку оцінку нашої команди як найбільш зручного суперника для румунів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів