Чемпіонки України з гандболу відвідали у Львові гвардійців

22:44 16 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Спортсменки запросили бійців 2-ї Галицької бригади НГУ підтримати їх на турнірі, який відбудеться цими вихідними.

Чемпіон України з гандболу – львівська «Галичанка» – завітав до 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України. Екскурсію територією військової частини провів для дівчат заступник командира військової частини по роботі з особовим складом – полковник Олександр Задворний. Та перед тим, як ознайомитися з нею, гандболістки разом з тренерами поклали квіти до погруддя Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького та військовослужбовців військової частини, які загинули за цілісність та незалежність нашої держави в зоні проведення АТО.

Приїзд гандбольного клубу до військової частини по часу співпав з обідом. Беручи до уваги те, що дівчата приїхали після тренування, командування бригади охоче запропонувало дівчатам пообідати разом зі солдатами.

Під керівництвом культорганізатора Центру культури і дозвілля Західного територіального управління Національної гвардії України Ольги Сахон спортсменки відвідали музей бригади, ознайомились з історією та бойовим шляхом військової частини. Також дівчатам розповіли про новітніх героїв, які віддали своє життя за незалежність нашої держави виконуючи свій військовий обов’язок під час проведення АТО.

«Галичанка» – найсильніша команда українського жіночого гандболу, дворазовий чемпіон Суперліги, володарка Кубка та Суперкубка України – виборола усі можливі трофеї вітчизняного гандболу. Саме тому більш за все її гравців зацікавив спортивний та тренажерний зал для військовослужбовців. А ще – мультимедійний тир, де всі дівчата мали можливість постріляти з учбової зброї.

Лінійний гравець команди «Галичанка» Вікторія Сідлецька розповіла: «Я вражена побаченим. В їдальні годують дуже смачно, на друге котлети, але як для мене, це забагато. Спортивний зал, тренажерний зал, навіть зал для жінок. Тир, де можна вчитись стріляти без набоїв. Все це зроблено по сучасному. Не думала, що побачу таке у військовій частині».

Також гості ознайомились з побутом військовослужбовців. Команда побувала в казармі, де живуть військовослужбовці строкової служби, а також у гуртожитку військовослужбовців військової служби за контрактом. Як справжні господині, дівчата не тільки дивилися, а й намагались все спробувати на дотик своїми руками.

У парку військової частини начальник відділення бойової й спеціальної підготовки, підполковник Іван Зорик, ознайомив дівчат зі зразками стрілецької зброї та військовою технікою. Після чого всі охочі змогли потримати справжню бойову зброю в руках та посидіти всередині БТР.

Під кінець зустрічі військовослужбовці бригади подарували кожній дівчині вимпел з атрибутами 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України. Своєю чергою, дівчата запросили всіх охочих прийти та підтримати їх у турнірі, що відбудеться цими вихідними.

Тренер гандбольного клубу «Галичанка» Анжела Савченко запевнила: «Всі дуже вражені від побаченого. Вся команда зарядилась позитивними емоціями. Впевнена, що бойовий дух нацгвардійців допоможе нам здобути перемогу в наступних матчах Єврокубку. Ви захищаєте нашу державу, наш мир та спокій, ми захищаємо честь держави на міжнародній спортивній арені, разом ми здобудемо перемогу». 

Незабаром у Львові відбудеться другий за престижністю клубний турнір Європи з гандболу – Кубок ЄГФ (Європейської гандбольної федерації). Гандболістки львівської «Галичанки» прийматимуть у рамках першого кваліфікаційного раунду Єврокубка сезону 2016-2017 років польський клуб «Погонь Балтика» зі Щецина.

Про це повідомили сьогодні, 16 вересня, в прес-службі Національної гвардії України, де також опублікували фоторепортаж відвідин спортсменками військової частини 2-ї Галицької бригади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів