600 осіб у Львові за гроші пробіжать 21 кілометр напівмарафону

13:09 2 листопада 2016 р.

Фото до новини

600 осіб 6 листопада у Львові пробіжать 21 кілометр у рамках напівмарафону «Grand Prix Lviv Half Marathon 2016». Це – найбільша кількість учасників-бігунів, які вже взяли участь в інших українських містах у аналогічних марафонах.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 2 листопада, під час прес-конференції на тему: «Проведення масштабної бігової події - першого півмарафону у Львові – «Grand Prix Lviv Half Marathon 2016», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив генеральний менеджер компанії «Run Ukraine» Дмитро Черніцький.

За його словами, марафон передбачає сім дистанцій. Основна – завдовжки в 21 км. Також є дистанції у десять, п’ять та два кілометри. Є окремі дистанції для дітей – 1000, 500 та сто метрів. Участь у марафоні – платна. За право пробігти 21 км учасники платили 450 гривень. І реєстрація на цю дистанцію вже завершена. Найдешевша реєстрація для забігу в 2 км – 150 гривень. Участь у дитячому забігу – безкоштовна.

- У нас є призовий фонд – 60 тисяч гривень. Переможці забігів отримають грошові премії. Звісно, наші премії не такі великі, як закордоном. Але ж це перший такий марафон. І на наступний рік ми будемо піднімати призовий фонд на 30-50 відсотків, - планує  майбутні марафони у Львові Дмитро Черніцький.

Він каже, що марафон у Празі відбувається уже 20 останніх років поспіль. Участь у ньому беруть понад 15 тисяч учасників, серед яких і професійні атлети, і бігуни-аматори. 

Отож, у неділю, 6 листопада, о 9 ранку від оперного театру у Львові стартують марафонці. 

- Переможці бігової ліги, крім грошової премії, поїдуть за наш кошт на марафон у Парижі в 2017 році. Ми гарантуємо їм участь у цій події, - обіцяє генеральний менеджер компанії «Run Ukraine».

Дмитро Черніцький попереджає, що пробігти навіть напівмарафон дуже важко. Тому кожного, хто дійде до фінішу, нагородять іменною медаллю фінішера. Цю медаль виготовили спеціально для львівського півмарафону. На ній зображено театр опери і балету Львова.

Переможець «Wizz Air Kyiv City Marathon-2016», учасник паралімпійських ігор у Пекіні в 2008 році Олег Лещишин також братиме участь у львівському півмарафоні. Він сподівається на перемогу.

- У Києві, коли ми почали бігти у старій частині, то почався дощ, була мокра бруківка, ями, калюжі, було дуже важко бігти. Бачу, що й у Львові майже 90 відсотків дистанції проходить по бруківці, - він передбачає нелегку боротьбу.

За словами Олега Лещишина, у Києві після 27 км дистанції у нього почалися судоми.

- У мене були думки зійти з дистанції. І якщо би я біг не в групі лідерів, то так би й зробив. І після 27 кілометру я навіть не пив води, так було холодно, - параолімпієць зауважив, що ніяких послаблень для нього під час марафону не було, у всіх були однакові умови.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів