Водоканал на Львівщині скидав у річку забруднюючі речовини

13:00 4 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: zolochiv.net

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Міським комунальним підприємством «Золочівводоканал».

Про це повідомили в понеділок, 4 лютого, на сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області, де також розповіли: «В ході проведення перевірки державними інспекторами виявлено ряд порушень норм водного та земельного законодавства – здійснено використання водних ресурсів із водозаборів «Підгороднє» та «Золочів» без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням статей 44, 48, 49 Водного кодексу України. Сума збитків завданих внаслідок цього державі становить 33 292 гривень».

«Здійснено самовільний скид забруднюючих речовин із зворотними водами з очисних споруд в річку Золочівка, порушуючи статті 44, 70, 95, 110 Водного кодексу України із заподіяними збитками на суму 2 976 гривень», – поінформували також екоінспектори.

«Здійснено скид забруднюючих речовин із зворотними водами з очисних споруд в річку Золочівка з перевищенням гранично – допустимого скиду, що є порушенням статей 44, 70, 95, 110 Водного кодексу України. Сума збитків завданих державі становить 1677 гривень», – розповіли також екоінспектори.

«Здійснено забруднення земельної ділянки в межах Золочівського району, порушуючи статей 164, 167 Земельного кодексу України та статті 35 Закону України «Про охорону земель». Сума збитків завданих державі становить 277 гривень», – повідомили також екоінспектори.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів