Вода 12 джерел у Львові й на його околицях непридатна для споживання

15:15 27 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівський міський відділ Львівського обласного лабораторного центр МОЗ України» провів дослідження води у 12 джерелах-каптажах на території Львова й Винників та селища Рудне.

Про це повідомили в четвер, 27 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Результати показали, що ця вода є непридатною для споживання».

«Зокрема, фахівці обстежили джерело «Стрийський парк», вулиці Стрийській у Львові, джерело №1 у парку «Залізні води» на вулиці Мишуги у Львові, джерело №2 у парку «Залізні води» на вулиці Тернопільській, 6, джерело в провулку Заозерному у Львові, джерело в спорткомплексі «Спартак» на вулиці Миколайчука у Львові, каптажі на вулицях Незалежності, Лермонтова, 9 та Хмельницького (біля озера) у Винниках, джерела №1 та №2 у лісопарку «Погулянка» у Львові, каптаж у парку «Високий Замок» на вулиці Замковій у Львові й джерело-каптаж на вулиці Мазепи селищі Рудне», – поінформували також в ОДА.

«За результатами досліджень за бактеріальними та санітарно-хімічними показниками, виявлені відхилення води у 12-ти джерелах-каптажах. Не виявлено відхилень за бактеріальними показниками у досліджених пробах води із двох каптажів – у лісопарку «Погулянка». Вода із досліджених джерел-каптажів не придатна для споживання, оскільки не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4−171−10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та може сприяти виникненню гострих кишкових інфекцій», – повідомили також в ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів