Вміст нітратів перевищений у 399 джерелах водопостачання на Львівщині

12:48 28 жовтня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: akvantis.com.ua

Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України оприлюднив результати аналізу моніторингових досліджень води питної із джерел децетралізованого водопостачання.

Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України, де також розповіли, що обстежено 2129 джерел децентралізованого водопостачання, що становить 15,9% від загальної кількості (індивідуальних криниць, громадських каптажів і колодязів).

«Охоплено лабораторним обстеженням у 2019 році на вміст нітратів 2027 індивідуальних джерел децентралізованого водопостачання. Серед них не відповідають санітарно-гігієнічним нормативам 399 (19,7%). За результатами лабораторних досліджень на вміст нітратів у питній воді з індивідуальних джерел децентралізованого водопостачання в окремих населених пунктах виявлені значні відхилення від санітарних норм ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», – поінформували також в обласному лабораторному центрі.

Зокрема, в селах Демня, Дроговиж, Гранки-Кути, Верин, Гірське, Більче, Раделичі, Тужанівці й Станківці в Миколаївському районі вміст нітратів перевищує норму від 2,1 до 7,1 разів.

У селах Воля-Висоцька, Стронятин, Добросин, Нове Село, Бишків, В’язова, Мацошин, Зіболки, Артасів, Лавриків, Городжів, Кам’яна Гора й Добросин у Жовківському районі виявлені відхилення від 2,1 до 5,3 разів.

У селах Куровичі, Верхобуж, Заставне, Велика Вільшаниця в Золочівському районі перевищення вмісту нітратів у колодязній воді – від 2,1 до 5,9 разів.

У селах Пристань, Заріка, Стремінь та Ульвівок у Сокальському районі перевищення по нітратах у воді – від 2,4 до 3,6 раза.

У селах Кротошино, Виннички,  Лисиничі, Годовиця, Пікуловичі, с.Підсоснів, Миколаїв, Чижиків, Гамаліївка в Пустомитівському районі перевищення вмісту нітратів – від 2,1 до 6,1 разів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів