В Україні очікують рекордну кількість опадів

15:12 23 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але підвищення рівня в річках не відзначають навіть у карпатському регіоні.

Заступник директора Гідрометцентру Анатолій Прокопенко попередив, що завтра в Києві та в інших окремих регіонах країни очікують на найбільшу місячну кількість опадів за всю історію метеоспостережень. За інформацією «Газети по-українськи», повідомив також, що нинішній вересень за синоптичними показниками можна порівняти з другою половиною жовтня.

«Україна перебуває під впливом північного циклону з Атлантики, який визначає теперішню холодну погоду. А дощову погоду принесли південно-західні циклони. Дощитиме весь вересень та в першій декаді жовтня», - інформує також заступник директора Гідрометцентру.

Утім, водночас заспокоює: «Але загрозливих наслідків підвищення рівня в річках ми не відзначаємо. Навіть на річках карпатського регіону, де зазвичай спостерігається багато паводків, цього разу такої загрози немає».

Нагадаємо відтак, що  Анатолій Прокопенко прогнозував сьогодні також, що Україні в цьому році бабиного літа не буде, натомість суворої зими Гідрометцентр не очікує. Окрім того, повідомляв також, що з четверга, 26 вересня, в Україні можливі перші заморозки на грунті, однак температура повітря буде ще не достатньо прохолодною для початку опалювального сезону.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів