Уряд розгляне проект створення на Львівщині природного парку

12:15 16 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Проект створення на території Турківського району Львівської області національного природного парку «Бойківщина» загальною площею 12240 гектарів перебуває на завершальному етапі.

Про це повідомили в середу, 16 січня, в прес-службі Львівської ОДА. За її інформацією, міністер екології та природних ресурсів України Остап Семерак запевнив: «Продовжуємо роботу з розширення територій природозаповідного фонду і подаємо на затвердження уряду проект указу Президента України «Про створення національного природного парку «Бойківщина».

«Територія проектованого національного природного парку «Бойківщина» вирізняється високим рівнем біотичного різноманіття та відіграє визначальну екостабілізаційну роль у межах головного Європейського вододілу в басейнах рік Стрий ф Дністер. Окрім цього, на території Турківщини зосереджена низка пам’яток історії та архітектури етнографічного регіону Бойківщина, які можуть стати базовими осередками розвитку туристичного та рекреаційного використання», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів