У селах на Львівщині розгулюють ведмеді (відео)

09:00 21 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Мешканка села Брониця Тетяна Куца побачила чотирилапого гостя поблизу власного городу.

У селах довкола міста Дрогобич на Львівщині вільно розгулюють ведмеді. Іще кілька тижнів тому клишоногі загадково зникли з місцевого розплідника, де на них тренували собак

Про свою зустріч із ведмедем мешканка села Брониця Тетяна Куца розповідає з острахом. Чотирилапого гостя вона побачила поблизу власного городу.

Тетяна Куца повідомила також: «Лежало таке, знаєте, як теля. Таке темно-коричневе, головою до лісу було обернене. Ми з онуком були. То він каже: «Бабо, давайте скоріше, там ведмідь, я боюся… Як тойво, то ми не повтікаємо…».

Пані Тетяна не єдина, кому довелося зустрітися з ведмедем. Таких людей у селі багато. Усі вони переконані – довкола населеного пункту розгулює не одна тварина, а кілька. І хоч поруч ліс, вони точно не дикі.

Мисливець Мирослав Давидяк пояснив: «По-перше, дикий ведмідь ніколи до людей не буде підходити. Він буде від людей ховатись, тікати. Так, як кожен дикий звір». 

У тому, що тварини вільно розгулюють на волі, люди звинувачують місцевий розплідник, який знаходиться поблизу села. Там розводять мисливських псів, а разом з ними тримають і ведмедів. Тут змалку тренують собак не боятися і вистежувати великого звіра. І саме для цих цілей у господарстві і тримали ведмедів.

Як зазвичай тренують собак, можна побачити на сайті розплідника. Називається це – робота по ведмедю.

«Ведмідь в ошийнику. Відстань від стовпа до стовпа біля сто метрів і він на цепку ходить. Ну, забороняється там чіпляти ведмедя менше ніж 150 кілограм», – розповів на відео Микола Кобільник, власник розплідника.

Зоозахисники переконані – своїх вихованців на волю господар випустив сам. Зробив це перед перевіркою, щоб уникнути відповідальності за цькування тварин.

«В Україні дозволено утримувати таких тварин, але цькування заборонено законом про жорстоке ставлення до тварин. І зараз Порошенко 5 травня підписав закон, де є пряма заборона цькування бурого ведмедя і вовка собаками», – каже Наталя Вишневська, представник Національного екологічного центру України.

Усі звинувачення власник розплідника відкидає. Він каже, що його чотирилапих украли невідомі.

Про це повідомили сьогодні, 21 травня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів