У Раді хочуть скасувати літній час

12:34 11 липня 2024 р.

Фото до новини

Верховна Рада найближчого пленарного тижня розгляне у другому читанні проєкт закону про скасування переходу на літній час в Україні. Проєкт передбачає фіксацію зимового часу.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, пише DailyLviv.com

"Згідно з попереднім порядком денного на найближчому пленарному тижні Рада розгляне вже у другому читанні законопроєкт спікера №4201, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки", - написав він.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4201 у першому читані у березні 2021 року. Але потім законопроєкт відправили на повторне друге читання.

Згідно з документом, на території України обчислення часу здійснюється за київським часом, що є єдиним для всієї території України.

Київський час - час часової зони, в якій розташована столиця України - місто Київ, що відповідає другому часовому поясу в шкалі Всесвітнього координованого часу UTC+2.

"Сезонний перехід часу на території України не здійснюється", - йдеться в документі.

Автор проєкту спікер парламенту Руслан Стефанчук раніше заявляв, що Верховна рада повернеться до розгляду проекту. Він хотів би, щоб Україна залишилася на зимовому часі. При цьому він говорив, що дискусія буде вестися відповідно до рішень Європейського Союзу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів