У Польщі в небі спостерігали вогняну кулю

15:00 3 липня 2024 р.

Фото до новини

Жителі кількох воєводств у Польщі бачили досить рідкісне видовище. У небі було видно палаючу яскраву кулю, яка перетинала горизонт.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com

У ніч з понеділка на вівторок (з 1 на 2 липня) над польським небом з’явився незвичайний об’єкт. У мережі ширяться фотографії та записи цього незвичайного явища. Яскраву кулю в небі бачили жителі південних передмість Варшави, а також у Свєнтокшиському, Люблінському, Лодзінському воєводствах.

Експерти пояснили, що це був метеор. Космічний камінь увійшов у атмосферу о 9 хвилині після півночі. Фахівці розповіли, що це було небесне тіло, яке оберталося між Марсом і Юпітером. На щастя, об’єкт лише перетнув орбіту Землі, тому ніякої небезпеки він не становив. Жителі кількох воєводств могли спостерігати сяючий слід, залишений метеоритом. Яскравий «хвіст» створюється світінням газів, що вириваються з поверхні метеорита, і від нагрітих атмосферних газів уздовж траєкторії його польоту.

Нагадаємо, у червні  повітряний простір Польщі порушила російська повітряна куля.  Вона літала над територією Польщі близько 5 годин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів