У Львові збирають пропозиції щодо пам’яток природи

11:15 24 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили в середу: «Управління екології та благоустрою ЛМР розпочало роботу над збільшенням об’єктів природно-заповідного фонду у Львові».

«У Львові збирають пропозиції щодо дерев, які можна визнати пам’ятками природи», – повідомили сьогодні, 24 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Задля збереження окремих унікальних зелених насаджень, що мають особливе природоохоронне, наукове, естетичне і пізнавальне значення, управління екології та благоустрою розпочало роботу над збільшенням об’єктів природно-заповідного фонду у Львові. Таким чином, оголосити пам’ятками природи на території міста планують такі дерева: бук на площі Святого Юра; гінкго на вулиці Івана Франка, 122; дуб черешковий на вулиці Вернадського, 8; гінкго на території СЗШ №9; метасаквойя у головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка на вулиці Університетській, 1; дуб великоплідний у головному корпусі Львівської політехніки; гінкго на території Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького; гінкго на вулиці Шота Руставелі, 5, сосна Веймутова на території обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру на вулиці Коновальця, 47; група метасаквой на території центру творчості дітей та юнацтва Галичини (біля озера).

У  міському управлінні екології зазначили: «Ці дерева є рідкісними для Львова, деякі з них завезені з інших частин планети, а відтак є екзотами, важливими для збереження в природоохоронних, естетичних та пізнавальних цілях. Окрім цього, такі дерева як бук та дуб досягли значного віку, а відтак – і розмірів. Оголошення цих дерев пам’ятками природи дозволить обмежити діяльність, яка б змогла призвести до пошкодження чи знищення, та зберегти їх для майбутніх поколінь». 

Нагадаємо, сьогодні у Львові є 19 об’єктів-пам’яток природи. Управління екології та благоустрою звертається до мешканців міста з проханням подавати свої пропозиції щодо дерев, які можуть бути оголошені пам’ятками природи, з урахуванням зазначених вище характеристик. Пропозиції подавати до управління екології та благоустрою департаменту містобудування Львівської міської ради, зателефонувавши за номером: 297-57-55, або на еmail: natalya_mk@ukr.net».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів