У Львові зареєстрували петицію «Зупинити варварську обрізку дерев»

15:05 16 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: e-dem.in.ua/lviv/Petition

Львів невпинно втрачає свої дерева, найшвидшими темпами на вулицях, на території дитячих садків і шкіл, дворів багатоквартирних будинків.

Про це повідомили в пеьтиції «Зупинити варварську обрізку дерев у Львові» , де також розповіли: «Довгі роки вуличні дерева не доглядали. Без своєчасної фахової санітарної обрізки вони сильно розрослися, частина дерев та окремих гілок стала аварійною.  Замість такої потрібної фахової санітарної обрізки відбувається під виглядом формувальної і омолоджуючої обрізки так званий «топінг» – ампутація всієї маси крони».

«Відбувається це з низки причин. Насамперед, щоб дерево давало якомога менше листя, а також це спосіб умертвити дерево. Після такої обрізки дерево спочатку втрачає працездатність – не створює кисню, не очищує повітря, не затримує вологу, не створює тінь, перестає бути середовищем для птахів та іншої фауни», – поінформували також у петиції.

«Дерева відпускають зі зрізів нові прямі масивні гілки, щоб якнайшвидше компенсувати втрату, проте вони погано закріплені. На зрізи заселяються паразити, що руйнують дерево зсередини, небезпека зламів збільшується в рази. Впродовж двох-десяти років для спотвореного обрізкою дерева наступає смерть», – розповіли також у петиції.

«Смерть дерева часто і є неофіційною метою такої обрізки. Адже господарський інтерес прибирати якомога менше листя доповнюється штрафами за викидання листя в контейнери для ТПВ. Внаслідок штрафів, накладених на садки, школи та інші установи минулої осені, цієї весни ситуація стала критичною, топінгу зазнали тисячі дерев», – повідомили також у петиції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів