У Львові відредагували програму регулювання чисельності безпритульних тварин (+відео)

19:55 17 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: animalworld.com.ua

Депутати ЛМР проголосували на сесії за внесення змін до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові на 2015-2020 роки.

За відповідне рішення проголосувало 48 депутатів міськради. Відтак, евтаназію тварин, згідно з правками, можливо буде застосовувати тільки у трьох випадках: за наявності письмового висновку ветеринарного лікаря у разі невиліковної хвороби тварини, за наявності порушень у її поведінці, які є незворотними і не підлягають змінам та встановлені винятково лікарем, а також за наявності незатребуваних новонароджених сліпих цуценят на території ЛКП «Лев» або під час відлову.

Водночас, один із розділів ухвали подано в новій редакції. Відповідно до неї, найбільш ефективним і науково підтвердженим методом зменшення чисельності безпритульних тварин визнано метод біостерилізації.

«За цим методом безпритульних тварин після відлову не знищують, а доставляють до притулку, де їх стерилізують, вакцинують комплексною вакциною, отримують обробку від гельмінтів та відпускаються на колишнє місце проживання, якщо вони не були прилаштовані», – йдеться в ухвалі. Окрім цього, стерилізовані тварини, які повертаються до попереднього місця перебування, мають бути візуально ідентифіковані та чіповані електронним транспондером.

Про це повідомили сьогодні, 17 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів