У Львові створять інфраструктуру для вигулу собак

11:10 20 вересня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: molbuk.ua

У Львові реалізовуватимуть «Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019-2023 роки».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Депутати затвердили «Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019-2023 роки», спрямовану на облаштування належно оснащених відокремлених майданчиків для вигулу собак, прогулянкових маршрутів у парках, скверах, інших зелених зонах міста, а також у кварталах зі щільною забудовою. Ініціатори розробки програми – департамент житлового господарства та інфраструктури, ЛКП «Лев», депутат Львівської міської ради Ірина Оршак, громадська ініціатива «Місто, дружнє до собак» («Dog-Friendly City»).

«За словами голови комісії екології та природокористування ЛМР Ірини Оршак, програма регламентує технічні завдання для оформлення ділянок для вигулу собак. Визначено розміри майданчиків за їх видами та передбачено етапи фінансування», – поінформували також на порталі депутатів.
Ірини Оршак також зазначила: «Вже цього року ми плануємо облаштувати один з майданчиків та прогулянкові маршрути. Тому прийняття цієї програми дуже важливе для забезпечення фінансування виконання програми. Передбачено близько 90 майданчиків та прогулянкових маршрутів, де будуть розміщені урни для прибирання за собаками. Заплановано облаштувати вигульні та тренувально-вигульні майданчики».

Депутат наголосила: «Кодексом України про адміністративне правопорушення передбачене покарання за недотримання правил вигулу собак. Ми також внесли у Правила благоустрою міста Львова» обов’язок господарів прибирати за своїми домашніми улюбленцями. Крім цього, я готую проект ухвали про створення екологічного патруля». 

«Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною агенцією ФАМА у 2017 році, у Львові налічується 41000 домашніх собак. Натомість, згідно з результатами інспектування попередньо визначених місць для вигулу собак, 35% локацій не існують, а 84% з є непридатними для безпечного вигулу собак», – розповіли також на порталі депутатів.

«Етапи виконання «Програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019-2023 роки: перший етап – 2019 рік, другийй етап – 2020-2021 роки, третій етап – 2022-23 роки», – повідомили також на порталі депутатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів