У Львові спочатку пошкодили, а тепер лікують рідкісні дерева

15:37 14 липня 2020 р.

Фото до новини

На вул. Угорській у Львові ростуть доволі рідкісні та цінні дерева — багряник японський. Такої кількості і посадки цього виду більше немає у Львові, та і навряд чи знайдеться в Україні. Раніше внаслідок будівельних робіт дерева були пошкоджені.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Загалом на вулиці Угорській є 31 багряник (з них 6 — близнюків). У липні 2019 року, під час облаштування вхідних сходів, місцевий забудовник видалив 12 багряників біля входів у частково відновлений «Полярон», але висадив стільки ж нових саджанців. Забудовник також оплатив лікування дерев, що залишилися, а за 12 видалених заплатив місту близько 200 тис. грн компенсації.
Завантажити фото

«Це перший раз, коли в Україні коштом інвестора чи забудовника лікували пошкоджені дерева. Це треба внормовувати, щоб місто погоджувало, аби парковки не робили між деревами», — розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Експерти запевняють, що завдяки сприятливому клімату та молодому віку, всі дерева, незважаючи на ушкодження, продовжуватимуть рости.

«Треба все виправити, щоб був порядок. Я вважаю, що алея з деревами тут має бути продовжена, і сусідній забудовник також може висадити нові дерева», — додав міський голова Львова.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів